Met de Feel Something Foundation wil Adam Lambert bestaande organisaties die zich inzetten voor LHBTQ’s ondersteunen en in het zonnetje zetten. Hij denkt hierbij aan goede doelen en organisaties op het gebied van educatie en kunst, maar ook aan projecten die zich richten op daklozen, zelfmoordpreventie en mentale gezondheid.

Positieve bijdrage
Aan Attitude Magazine vertelt Lambert: “Ik heb door de jaren heen met veel bijzondere LHBTQ-organisaties gewerkt. De Feel Something Foundation zal bestaande projecten en goede doelen ondersteunen, waarvan het werk een positieve bijdrage levert aan de gemeenschap.

Waar de FSF zich verder sterk voor maakt is het laten verdwijnen van de term ‘coming out’ in de zin dat die wordt gebruikt om mensen te definiëren dat simpelweg zichzelf zijn.

Kleding veilen
Adam Lambert gaat op verschillende manieren geld inzamelen voor zijn FSF. Mensen kunnen donaties doen en binnenkort gaat een eerste fundraising evenement van start, waarbij de zanger tijdens een online veiling zijn eigen kleding gaat verkopen.