Na de spectaculaire rechtszaak tegen O.J. Simpson en de moord op Gianni Versace heeft Ryan Murphy opnieuw een spraakmakende zaak uit de recente Amerikaanse geschiedenis gevonden om als onderwerp te dienen voor zijn reeks American Crime Story. Deze keer neemt hij de afzettingsprocedure rond Bill Clinton onder de loep.

Monica Lewinsky
Clive Owen speelt Bill Clinton, Sarah Paulson is te zien als Linda Tripp, een ambtenaar die de zaak Monica Lewinsky aan het rollen bracht. Anthony Green speelt de rol van vice-president Al Gore en Billy Eichner is gecast als de beruchte journalist Matt Drudge. Volgens insiders zal Hillary Clinton ook te zien zijn in American Crime Story: Impeachment. Beanie Feldstein speelt de rol van Monica Lewinsky.

De serie gaat over de affaire van Bill Clinton met zijn stagiaire Monica Lewinsky, die leidde tot de impeachment-procedure.

Seksschandaal
De serie is gebaseerd op het boek van Jeffrey Toobin, A Vast Conspiracy: The Real Story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President. Ryan Murphy is executive producer van de serie, samen met Sarah Burgess. Ook Sarah Paulson speelt een rol in de productie, maar de opvallendste naam is die van Monica Lewinsky die ook is aangetrokken als producent.

Beide voorgaande seizoenen wonnen een Emmy voor beste tv-serie. Het derde seizoen zal eind 2020 of begin 2021 te zien zijn op de Amerikaanse zender Fx. Het Nederlandse Fox volgt doorgaans enkele weken later.

Bron: Deadline