Bekijk de korte gay sci-fi film Mankind

Stream Mankind nu online en bekijk hier de trailer

Leestijd: < 1 min

Science fictionfilms en –series waarin de personages gay zijn, die kenden we eigenlijk nog niet. Mankind is een goed begin, al is het ‘maar’ een korte film. Het verhaal gaat over Evan en Will, die samen een leven willen opbouwen, maar dan blijkt dat Will wilde toekomstplannen heeft.

Mankind is gemaakt door Layke Anderson, die ooit naast Stephen Fry te zien was in House of Boys. Tegenwoordig is de acteur vooral regisseur. Hij vertelt met Mankind het verhaal van Evan (een rol van Alexis Gregory) en zijn vriend Will (gespeeld door Ricky Nixon), die samen een leven willen opbouwen.

Maar dan komt Evan erachter dat Will een heel andere toekomst voor ogen heeft. Hij heeft zich opgegeven voor een gevaarlijk nieuw project, namelijk als vrijwilliger om een kolonie op Mars te stichten. De reis naar Mars is een enkele. Wat zal Evan doen?

Aan Attitude vertelt Anderson dat het hier weliswaar gaat om een film waarin gays de hoofdrol spelen, maar nergens wordt dit expliciet benoemd. Het is gewoon een gegeven. “Normaalgesproken zie je in films over dit soort dilemma’s bijna altijd heterorelaties. Maar ik heb gekozen voor een gaykoppel.”

De film Mankind verschijnt op 20 april op dvd als onderdeel van Peccadillo Picture’s Boys On Film. Daarnaast is de film te vinden op het LHBTQ streamingplatform Dekkoo.

Powered by Labrador CMS