John McEnroe heeft flink uitgehaald naar Margaret Court, nadat zij allerlei negatieve uitlatingen heeft gedaan over homo’s en transgender personen. Court, nu 77 jaar, won tussen 1963 en 1973 24 keer een Grand Slam-toernooi, iets dat nog altijd een record is.

Omstreden uitspraken
Court is strenggelovig en is behoorlijk omstreden vanwege haar uitspraken. Zo riep ze in 2017 in een open brief aan luchtvaartmaatschappij Qantas dat ze weigert een vlucht te boeken bij dat bedrijf zolang ze de openstelling van het huwelijk promoten.

In hetzelfde jaar beweerde ze dat tennis ‘vol met lesbische tennisters zit’ en dat transgender personen ‘het werk van de duivel zijn’.  Martina Navratilova en Billie Jean King – allebei lesbische tennisters – veroordeelden de uitspraken van Court, maar de Australische tennisbond greep niet in.

Nu heeft de organisatie van de Australian Open besloten Margaret Court te eren dat ze in 1970 alle vier de Grand Slam-toernooien op haar naam schreef, nu precies vijftig jaar geleden.

Nachtmerrie
Toen John McEnroe hier lucht van kreeg, besloot hij hard uit te halen naar Court. Hij noemde haar ‘een gekke tante en een nachtmerrie voor het Australische tennis’. Hij zei: “Er is een lijst die langer is dan alles wat ze heeft bereikt in het tennis: de lijst met haar beledigende en homofobe uitspraken.”

Vervolgens deed hij een oproep aan de organisatie van de Australian Open om Court geen aandacht meer te geven. Ook richtte hij zich tot Serena Williams, die nu 23 Grand Slam-titels op haar naam heeft staan, slechts eentje minder dus dan Court.

Go Serena
“Serena, win alsjeblieft nog twee Grand Slam-toernooien dit jaar. Op die manier kunnen we Court en haar beledigende teksten achter ons laten, in het verleden, waar ze horen. Bedankt alvast.”

Bron: PinkNews / Nu.nl