First Dates draait alweer jaren om het eenvoudige principe: zet twee mensen aan tafel die elkaar nog niet kennen en kijk of het klikt. Dit leidt vooral in de Britse oerversie tot gênante of tenenkrommende situaties. Maar soms gaat het juist heel goed, met dank aan een van de obers die de kandidaten op hun gemak stellen, de kou uit de lucht halen met een grapje of suggesties doen over het menu.

Een topper op dit vlak is Austin Ventour, de jonge ober die vaak erg grappig en bijdehand uit de hoek komt. Ventour is eigenlijk acteur, maar kwam eigenlijk nooit verder dan een figurantenrol. Dus speelt hij nu een bijrol in First Dates. Hoewel het restaurant echt bestaat, werkt hij daar buiten het programma om dus niet.

Hij heeft wel bijbaantjes gehad in de horeca, als barkeeper in de club The Coronet in Londen. First Dates wordt iedere avond uitgezonden op NPO3. Dus waarom niet ook even op z’n Instagram-account kijken, dachten we. Dat leverde de volgende verrassingen op. Z'n prachtige slaapkamerogen, bijvoorbeeld...