Hunks! Pecs! Abs! Muscles!

Er komt een docu over het iconische International Male Magazine

Hier de trailer met de eerste beelden

Leestijd: < 1 min

International Male was een postorder-catalogus waarin alles draaide om mannelijke modellen die kleding toonden. Een soort Wehkamp- of Neckermann-gids in het kwadraat dus. In een documentaire blikken voormalig modellen en fans terug op het iconische magazine en hoe deze catalogus de mode en de cultuur heeft beïnvloed.

Lang voordat online bestellen de normaalste zaak van de wereld was, winkelde je vanuit je luie stoel met de Wehkamp-gids op schoot. Of je nam hem mee naar de slaapkamer om de ondergoedsectie eens nader te inspecteren.

International Male Magazine beperkte zich in tegenstelling tot zo’n Wehkamp-gids alleen tot mannenmode. De catalogus werd voor het eerst uitgebracht in de jaren zeventig en in 2007 rolde de laatste editie van de persen.

In een nieuwe documentaire, ALL MAN genaamd, blikken betrokkenen en fans van het magazine terug, net als een aantal modellen dat –al dan niet schaars gekleed – was te bewonderen op de pagina’s.

Enkele namen van de modellen die te zien zijn: Brian Buzzini, Robert Goold, Steve Lyon, David Knight, John Watkins en John Coulter. Overige namen van bekende fans van het magazine zijn: Jake Shears (Scissor Sisters), Simon Doonan (creatief ambassadeur van modewinkel Barney’s), Carson Kressley (uit de eerste seizoenen van Queer Eye For The Straight Guy) en Drew Droege (acteur en komiek).

Samen met de makers van International Male Magazine blikken ze terug op de invloed die de catalogus heeft gehad op de mannenmode, de aandacht voor het uiterlijk van mannen en de invloed op de (gay) cultuur.

Wanneer de documentaire uitkomt, is nog niet precies bekend. Hier alvast de eerste beelden uit de trailer.

Powered by Labrador CMS