Starbucks komt met ontroerende commercial met transgender tiener

Maak kennis met James...

Leestijd: < 1 min

In een spot van anderhalve minuut laat Starbucks een transgender jongen zien die nog altijd door zijn klasgenoten bij de naam wordt genoemd waarvan hij afscheid heeft genomen. Hij vindt zijn vrijheid bij Starbucks, waar een barista de naam James op een koffiebeker schrijft.

Starbucks liet gisteren een commercial in première gaan op de Britse zender Channel 4, waarin te zien was hoe James zijn omgeving probeert te laten wennen aan het feit dat hij een transgender jongen is. Maar nog altijd noemen ze hem bij de naam die hij achter zich heeft gelaten. Maar bij Starbucks gaat het goed, als de barista zijn naam op een koffiebeker schrijft.

Diversity in Advertising
Channel 4 bekroonde de commercial met een Diversity in Advertising Award. Daarnaast maakte Starbucks bekend dat ze een bedrag van 100.000 pond doneren aan de stichting Mermaids, die zich inzet voor transgender jongeren.

Aan de campagne van Starbucks is de hashtag #whatsyourname gekoppeld. CEO van Mermaids zegt in een reactie: “We vinden het geweldig om onderdeel uit te maken van deze campagne. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om de ware identiteit van iemand te erkennen.”

Hier de complete commercial.

Powered by Labrador CMS