Ellen, Lil Nas X en Jonathan van Ness schitteren in queer Superbowl-commercials

Hier een overzicht van de queerste reclamespots

03 februari 2020, Winq redactie, 5 minuten

De duurste reclameblokken van het jaar hadden tijdens de Amerikaanse Superbowl een queer tintje. Ellen DeGeneres en haar vrouw Portia de Rossi doken op in een spot voor Amazon, rapper Lil Nas X maakte reclame voor Doritos en Queer Eye’s Jonathan Van Ness voor pretzels. Maar er was meer… Een overzicht.

Kim Chi en Miz Cracker – Sabra Hummus

Om te beginnen was daar de commercial van Miz Cracker en Kim Chi voor Sabra Hummus, waarover we eerder schreven dat dit de eerste commercial was waarin dragqueens zo prominent te zien waren. Althans, dat beweerden de makers van de commercial. Niet waar, riep RuPaul al snel, want die was in 2000 al eens te zien geweest in een Superbowl-commercial.

Lil Nas  X – Doritos

Doritos is altijd prominent aanwezig in de commercial breaks van de Superbowl. Dit jaar pakken ze uit met Lil Nas X, die dé hit van 2019 scoorde met ‘Old Town Road’. Hier is rapper gestrikt voor een commercial die zich afspeelt in een westerndorp dat Cool Ranch heet. Sam Elliott is zijn tegenspeler en Billy Ray Cyrus (die meezong op de hit van Lil Nas X) heeft op het einde een cameo.

Jonathan Van Ness – Pop Tarts

Queer Eye's Jonathan Van Ness is helemaal in de war: de goede pretzels ontbreken backstage. Maar gelukkig wordt dit allemaal net op tijd gefikst.

Ali Krieger en Ashlyn Harris – Budweiser

Ashlyn Harris en Ali Krieger kwamen niet alleen uit voor de VS tijdens het WK Voetbal vorig jaar, ze zijn ook met elkaar getrouwd. Budweiser strikte ze voor de spot van het biermerk. Hier reageren ze op de beelden uit de commercial, die daar direct onder is te zien.

Lily Sing en Busy Philips – Olay Regenerist

De biseksuele NBC talkshow-host Lily Sing is te zien met actrice Busy Philips, Empire's Taraji P Henson en de gepensioneerde astronaut Nicolte Stott, in een ruimteavontuur. Katie Couric duikt ook nog op, als journalist.

Ellen DeGeneres en Portia de Rossi – Amazon Echo Show

Al jaren maakt Ellen DeGeneres grappen over Alexa, het apparaat van Amazon dat reageert op gesproken commando’s. Nu is ze samen met haar vrouw Portia de Rossi te zien in een serie commercials waarin ze reclame maken voor de smart home speaker.

Trace Lysette en Isis King – Turbotax

De transgender actrices Trace Lysette (Transparent) en Isis King (When They See Us) duiken op in een commercial voor de Amerikaanse belastingen. Ook daar kunnen ze het niet leuker maken, al doen ze een dappere poging.

Bron: Queerty

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau