9-1-1: Lone Star is een spin-off van 9-1-1, een politieserie met in de hoofdrol Angela Bassett. Deze nieuwe serie draait om de brandweer en de politie in Austin, Texas. Ryan Murphy bedacht de serie samen met Brad Falchuk (American Horror Story) en Tim Minnear (Feud).

De serie draait om Owen Strand, een brandweercommandant die bij 9/11 al zijn manschappen is verloren en is verhuisd naar Austin, Texas. Daar moet hij een nieuwe kazerne opbouwen. Intussen moet hij een groot geheim voor zijn zoon verborgen zien te houden.

De vrouwelijke hoofdrol is voor Liv Tyler, die Michelle Blake speelt, een lokale hulpverlender die al drie jaar op zoek is naar haar vermiste zus. Owens zoon wordt gespeeld door Ronen Rubinstein, en die heeft een relatie met politieagent Carlos Reyes (een rol van Rafael Silva). Die relatie heeft inmiddels een eigen hashtag op Instagram: #Tarlos.

In de VS zijn er nu vier afleveringen uitgezonden van 9-1-1: Lone Star en fans roemen de serie omdat die vanaf het begin lekker queer is. Ryan Murphy schuwt liefdesscènes tussen twee mannen niet. Ook speelt er een transgender acteur een transgender brandweerman: Brian Michael Smith, die ook al was te zien in The L Word: Generation Q.

Twitteraars sommen het even voor je op: “9-1-1: Lone Star gaat over een gezonde vader/zoon relatie, de zoon heeft een relatie met een man, er is een trans man te zien, een moslimvrouw, een interraciaal koppel en een Latino man.”

9-1-1: Lone Star is vanaf 11 maart in Nederland te zien op Fox. Hier de trailer.