Pose-acteur en rechtenvoorvechter Billy Porter trok voor de gelegenheid geen buitenissige creatie aan, maar koos voor een strak, bijna militair aandoend ensemble. Rechts van hem hangt de Amerikaanse vlag en links de regenboogvlag.

Eenheid
Net als vorig jaar heeft Logo TV de acteur gevraagd voor een ‘State of the LGBT Union’. In 2019 zei Porter dat de natie voor een van de grootste crises in zijn leven stond, namelijk dat de LHBTQ-gemeenschap versnipperd dreigt te raken en zo zijn eenheid kan verliezen.

Dit jaar benadrukt hij dat het zijn land is gelukt om de eerste termijn van Trump door te komen. “Maar je weet niet wat er gebeurt als hij nog een termijn volmaakt. Met de democratie en met de hele wereld.”

Geen vriend
Verder stelt hij dat Trump zichzelf soms afschildert als vriend van de LHBTQ-gemeenschap, maar regelmatig toont hij zijn ware gezicht. Door transgender personen te weren uit het leger bijvoorbeeld, gewoon met een tweet. Dat zorginstellingen queer mensen mogen discrimineren. En hoe hij dakloze transgenders in de kou laat staan.

Ook het feit dat de president een aantal anti-LHBTQ figuren op hoge posities heeft benoemd, en er alvast voor heeft gezorgd dat er ook na het presidentschap van Trump een conservatieve wind blijft waaien, baar Porter zorgen.

Positief
Porter benoemt ook positieve ontwikkelingen. Zo is conversietherapie in steeds meer staten verboden. Ook de opkomst en de populariteit van de openlijk homoseksuele democratische presidentskandidaat Pete Buttigieg is daar een voorbeeld van.

Tot slot roept Porter op tot eenheid. Zijn complete speech bekijk je hier.