Alessandro Mahmoud werd op 12 september 1992 geboren in Milaan. Zijn moeder komt uit Sardinië en zijn vader uit Egypte. Hij won het nationale Festival van San Remo en deed in 2019 voor Italië mee aan het Eurovisie Songfestival.

Hij werd daar tweede met het lied ‘Soldi’, dat in Italië een enorme hit werd maar ook leidde tot controverse. Want was ‘Soldi’ wel een Italiaans lied, met die hiphopsound en Arabische invloeden en referenties naar de ramadan en waterpijpen?

Het leidde zelfs tot kamervragen van de anti-migratiepartij Lega. Mahmood, zoals hij zichzelf noemt, reageerde gelaten. “Ik kom uit Milaan, dus ik ben Italiaans.” Met zijn muziek probeert hij Italië nu moderner te maken, zo zei hij in een interview met Nos.nl.

Zijn nieuwe single ‘Rapide’ kwam eerder deze maand uit en biedt wederom een mix van soul, elektro en zijn eclectische roots. Hier onder het optreden van Mahmood tijdens het Eurovisie Songfestival in 2019, gevolgd door de video van ‘Rapide’ en een making-of. Mocht je dan nog geen genoeg krijgen van deze hunk, dan hebben we ook nog zijn mooiste Instagram-foto’s verzameld.