Video: brandweer maakt vuist tegen homofoob geweld

In een filmpje lezen brandweerlieden nare reacties voor

Leestijd: < 1 min

Toen de brandweer in het Britse Yorkshire vorig jaar een regenboog-emoji toevoegde aan hun Facebook- en Twitteraccount, werden ze overspoeld met negatieve reacties. Nu snoeren ze die trollen de mond met een video, waarin ze oproepen te stoppen met homofoob geweld.

Om de LHBTQ-gemeenschap een hart onder de riem te steken, hadden mensen van South Yorkshire Fire een regenboog-emoji toegevoegd aan hun profielpagina op Twitter en Facebook. Dit deden ze vorig jaar juni, toen het Pride-maand was in Groot-Brittannië.

Toen daar negatieve reacties op binnenkwamen, schreven ze dat homofoob geweld niet acceptabel is en dat ze staan voor iedereen die hulp nodig heeft van de brandweer.

Nieuwe video
Nu hebben de brandweerlieden een nieuwe video opgenomen, waarin ze homofobe commentaren voorlezen die ze over zich heen kregen na het plaatsen van die regenboog-emoji.

Enkele van die reacties: “Betrokken raken met de gay community is niet correct.” Of: “Je de hele tijd bezig houden wie het met wie doet, zou geen prioriteit moeten zijn van de brandweer.”

Grap
Toch heeft het een grappig filmpje opgeleverd. Want ze eindigen met de mededeling: “Branden discrimineren niet. Dus wij ook niet.”

Powered by Labrador CMS