NDT 2, oorspronkelijk opgericht om het eerste gezelschap van jong talent te voorzien, is uitgegroeid tot een volledig opzichzelfstaand gezelschap met eigen repertoire. 

Volgens The New York Times is het zelfs “one of the world’s most elegant and stringent dance companies.” In het avondvullende Standalone danst het technisch briljante en altijd verrassende NDT 2 vier werken van topchoreografen.

De Zweed Johan Inger, die al befaamde balletten voor het gezelschap creëerde, maakt voor Standalone een nieuw werk.

Daarnaast brengt NDT 2 twee werken van de wereldberoemde Ohad Naharin, choreograaf en artistiek directeur van de Batsheva Dance Company. Black Milk (1985, zie foto, zij het met andere dansers) werd oorspronkelijk voor vijf vrouwen gecreëerd maar wordt nu door vijf mannen gedanst. In George & Zalman (2006) staan juist vijf vrouwelijke dansers op het podium.

Het vierde werk op het programma is Postscript (2005) van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Postscript, een pas-de-trois en twee duetten vol innovatief partnerwerk, wordt gedanst op muziek van Philip Glass, live uitgevoerd op toneel.

Standalone is van 28 februari tot en met 11 april te zien in heel Nederland. De tournee begint in het Zuiderstrandtheater in Den Haag en eindigt in Enschede, in het Wilminktheater.

De speellijst vind je op de website van het Nederlands Dans Theater. Ook zijn daar de tickets te bestellen.

Hier onder de trailer van Postscript, gevolgd door de seizoenstrailer.

Foto: Batsheva Dance Company - Ohad Naharin - Black Milk (c) Ascaf