15 Years maakte al een succesvol rondje langs allerlei filmfestivals, waar het Israëlische queer drama met lovende recensies werd ontvangen. Later dit jaar volgt een release op verschillende internationale streamingplatformen.

Architect en advocaat
15 Years vertelt het verhaal van een relatie tussen twee mannen met een leeftijdsverschil van vijftien jaar. Yoav is een architect die op het eerste gezicht alles lijkt te hebben wat zijn hart begeert. Zijn vriend Dan is een jonge, succesvolle advocaat.

Dan blijkt Dans beste vriendin Alma, een succesvolle kunstenaar die zowel een moeder als zus is voor Dan, in verwachting te zijn. Hierdoor krijgt Dan zelf ook last van rammelende teelballen, maar Yoav ziet zichzelf niet bepaald voor zich in een vaderrol.

Op de proef gesteld
Door dit verschil in opvattingen komen allerlei demonen uit het verleden tevoorschijn en zorgen de twee ervoor dat hun relatie op springen komt te staan. En ook de relatie tussen Dan en Alma wordt op de proef gesteld.

Volgens Yuval Hadadi, regisseur en scenarioschrijver van 15 Years, gaat de film ‘over de emotionele zwaarte die op de loer ligt onder het bedrieglijk rustige oppervlak’.

Hier de trailer.