Mister Gay België Matthias de Roover lanceert campagne: sport is voor iedereen

Bekijk hier de campagnevideo

Leestijd: < 1 min

Matthias de Roover zet zich in voor gelijkheid in de sportwereld. Als Mister Gay België geeft hij hiermee een duidelijk signaal af: sport is voor iedereen en iedereen is gelijk. Voor de #Sport4All-campagne heeft hij een aantal prominente Vlaamse sporters gestrikt. Hier de video.

In een persbericht schrijft de organisatie van Mister Gay België dat het nog steeds nodig is de gelijkheid binnen de sportwereld te benadrukken. LHBTQ’s in de sport blijven een taboe. Daarom roept Matthias de Roover de komende dagen en weken topsporters op om de #Sport4All-campagnevideo online te delen en de boodschap te verspreiden.

De Roover heeft zich opgeworpen als ambassadeur voor de sportwereld. Zelf is hij actief als voetballer bij FC Eksaarde. Hij is van mening dat iedereen overal 100% zichzelf moet kunnen zijn, ook binnen elke sporttak.

Topsporters
Voor zijn nieuwste campagne heeft hij de volgende topsporters, atleten en prominente personen uit de sportwereld gestrikt:
- Jelle Van Damme : Voetballer KSC Lokeren - Ex Rode Duivel
- Ann Wauters : Basketbalspeelster - Belgian Cats
- Freddy De Kerpel : Voormalig bokskampioen
- Jorik Hendrickx : Olympische kunstschaatser
- Daniella Somers : 9-voudig Wereldkampioene boksen
- Robin Lefever : Scheidsrechter in het voetbal

De organisatie van Mister Gay België werkt sinds kort samen met de Royal Belgian Football Asssociation (RBFA). De Roover fungeert als aanspreekpunt voor voetballers en andere sporters met LHBTQ-gerelateerde vragen, en zal ze in contact brekken met specifieke organisaties, als ze daar behoefte aan hebben.

Hier de campagnevideo.

Powered by Labrador CMS