Filmregisseur Caspar Muller gaat met maar liefst twee korte films in première tijdens het New Renaissance Film Festival in Amsterdam. Room 16 is s genomineerd in de categorie Best LGBT Short (International) en wordt een paar weken later ook vertoond op Roze Filmdagen. Zowel Room 16 als The Maid zijn genomineerd in de categorie Best Thriller. Vorig jaar ontving Muller op New Renaissance al een ‘Honourable Mention’. 

Room 16
Room 16 gaat over de obsessie met het uiterlijk en heeft een homo-erotische ondertoon. We volgen een mooie zakenman (Aitor Manuel Alonso Contreras) die terechtkomt in een nachtmerrie van illegale donorhandel, wanneer hij een schoonheidsbehandeling overweegt. De film belicht hiermee hoezeer we gevangen zitten in de dingen waar we geen controle over hebben.

The Maid
The Maid is een op feiten geïnspireerde psychologische thriller, waarin een dienstmeisje zich laat meevoeren in de seksuele fantasie van haar baas om haar te vermoorden. Zij probeert hem hierin zo lang mogelijk te frustreren. Actrice Marjoke Plijnaer is betoverend met haar zintuiglijke acteerwerk. Het was belangrijk om de onderhuidse spanning tussen de karakters goed voelbaar te maken. Muller liet zich hiervoor inspireren door de stijl van Lust, Caution (2007) van de Taiwanese filmregisseur Ang Lee.

Caspar Muller
Caspar Muller is recent afgestudeerd met een master in ‘film directing’ aan de prestigieuze Arts University Bournemouth (UK). Hij wordt vergeleken met regisseurs als Darren Aronofsky, Denis Villeneuve en Claire Denis. Daarnaast geeft hij ondermeer Masterclasses Film op de Hogeschool van Amsterdam.