Juryrapport

“Je intentie moet zuiver zijn als Pride-sponsor”

Workplace Diversity Award 2020: Philips

20 februari 2020, Winq redactie, 3 minuten

De Workplace Diversity Award gaat dit jaar naar Philips. Dit jaar staat het bedrijf voor het eerst hun Pride-boot af, aan stichting Pride & Sports.

Dit oer-Hollandse bedrijf heeft inclusie en diversiteit zeer hoog in het vaandel. Zo heeft Philips al jaren de toegewijde ambassadeurs Nathalie Lam (verantwoordelijk voor sponsoring), Quint van Twist (lead employee networks) en Astrid Balsink (Global Director Inclusion & Diversity), die zich ontfermen over het welzijn van de queer-medewerkers wereldwijd. Inclusie begint met ‘I’.

Aan de Pride-partnerships van Philips worden geen commerciële doeleinden gekoppeld.

Ook is Philips al jaren actief partner van Prides over de hele wereld: van Nashville tot Amsterdam. Dat doet het bedrijf niet om producten te verkopen – aan deze sponsoring worden geen commerciële doeleinden gekoppeld – maar om zich uit te spreken over het belang van diversiteit en inclusie. Dat is bekrachtigend, ook voor medewerkers in landen waar de rechten en vrijheden van de LHBTQ-gemeenschap nog achterlopen.

Dit jaar staat Philips haar pride-boot af aan Stichting Pride & Sports, die alle Amsterdamse LHBTQ-sportverenigingen vertegenwoordigt en extra aandacht vraagt voor het feit dat er nog een drempel is om volledig jezelf te kunnen zijn binnen reguliere sportclubs. Daarmee is Philips een lichtend voorbeeld voor andere bedrijven die zich afvragen hoe ze zich respectvol kunnen verbinden aan een pride-evenement.

Workplace Diversity Award

Wie op zijn werk niet helemaal zichzelf kan zijn, is ongelukkiger en presteert slechter dan van hem verwacht mag worden. Gelukkig erkennen bedrijven en organisaties steeds vaker dat zij een belangrijke rol spelen in het verbeteren van het bedrijfsklimaat. Deze award is bedoeld voor bedrijven die zich actief inzetten voor een veilige werksfeer voor iedereen. 

Coverbeeld: (v.l.n.r.) Nathalie Lam (Head of Global Sponsorships), Quint van Twist (projectmanager Inclusion & Diversity) en Astrid Balsing (Global Director Inclusion & Diversity) hebben samen LHBTQ-inclusie op de kaart gezet binnen Philips.

Fotografie & video: Francisco Paramos / Grooming: Emma Blok

POWERED BY: United Airlines

Winq Diversity Awards 2020 powered by United Airlines
Artikelen in dezelfde serie - Winq Diversity Awards

29 april: de Winq Diversity Awards

Dit waren de Winq Diversity Awards 2020

Dit zijn de winnaars van de Winq Diversity Awards 2020

“Ik steek graag mijn nek uit voor andere jongeren”

“Wij bieden biculturele trans personen een veilige plek"

“Wij krijgen te maken met meervoudige discriminatie”

“Wij helpen queer vluchtelingen zichzelf te accepteren”

Dit zijn de winnaars van de Winq Diversity Awards 2019

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 107

Deze keer: een queer trouwspecial, It's a Sin en alles over de verkiezingen

Neem een abonnement

Geef cadeau