De redacteuren van het programma First Dates sturen Sipke Jan op date met stylist van de sterren Dennis Michael. Een man waarmee hij eerder al een match was op Tinder. Het werd emotioneel toen Sipke Jan achter de schermen begon over zijn provincie Friesland. 

Regenboogprovincie
“Friesland is de enige niet regenboog-provincie van Nederland. Die regenboogvlag wordt in Friesland nog niet gehesen op het provinciehuis, terwijl het als provincie belangrijk is om uit te spreken wij zijn voor inclusiviteit.”

Hij vervolgt: "Mijn moeder stak altijd de vlag uit, dat kon haar niet schelen. Ik zou het fantastisch vinden als eerbetoon, niet alleen voor de homo's en lesbiennes, maar ook voor de ouders die ze omarmen, dat die regenboogvlag wordt gehesen. Ik voel me nu thuis in Friesland, maar dat komt ook omdat ik nu een stuk ouder ben. Maar ik weet van jongeren dat hun vaders best wel negatief over homo's zijn. Dan is het verrekte moeilijk om uit de kast te komen. Als een provincie dan zegt 'hallo, we staan er wel voor, we laten het gewoon zien', dan is dat belangrijker dan mensen denken."

Of het een match was? Dat moet je zelf maar bekijken. Het is een leuke aflevering waarin ook Mariska van Kolck en Maik de Boer op date gaan.

Relatie
Sipke Jan vertelde een aantal jaar geleden in een uitgebreid over zijn vorige relatie. Hij was 18 jaar samen met Willem, maar zette in 2018 een eind achter hun huwelijk. “Ons huwelijk is voltooid, we zijn klaar voor een nieuwe start.” Dat interview lees je hier

Hoofdbeeld: BNNVARA / Warner Bros. Nederland