Muziek op vrijdag: Billie Eilish zingt haar Bond-lied live en detoxen met The 1975

Thank God It's Friday!

21 februari 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Waren wij maar Billie Eilish, dan hadden we ook zo’n leuke broer gehad. Zie hier hoe hij optreedt met zijn zus tijdens de Brit Awards in Londen. Verder is er nieuwe muziek van The 1975, het Songfestivallied van Hooverphonic, de nieuwe van Merol en een doowopdeuntje van Coldplay.

Billie Eilish – ‘No Time To Die’ – live

De broer van Billie Eilish leidt behoorlijk af bij het optreden van Billie zelf. Dat zit daar maar mooi te wezen achter die vleugel. Afijn, het gaat natuurlijk niet om Finneas, maar om dit lied, dat voor de nieuwe James Bond-film is geschreven door broer en zus. Aanvankelijk lijkt het helemaal niet op een standaard Bond-lied, maar na een keer of tien luisteren zie je het helemaal voor je hoe Daniel Craig door de lucht schiet om de violen van ‘No Time To Die’. Hier het optreden van Billie tijdens de Brit Awards.

Dit vond onze favoriete vocal coach van Billie

The 1975 – ‘The Birthday Party’

Zanger Matthew Healy van The 1975 ziet er altijd ietwat rafelig uit, maar in deze video ziet hij eruit als gladgepoetste avatar. De video is helemaal zen, want hij dwarrelt door een game-achtige omgeving vol rustgevende natuur. Het thema: digitale detox. Gek genoeg geeft zowel de song als de video een beetje TLC – ‘Waterfalls’-achtige vibes af.

Lauv – ‘Modern Loneliness’

Zanger Lauv schuwt er niet voor om over zijn emoties te zingen. ‘Modern Loneliness’ gaat bijvoorbeeld over het verlangen naar iemand die er niet is. Leuke broek, ook.

Tinashe – ‘Save Room For Us’

Samen met FKA Twigs blijft Tinashe in het culthoekje van de R&B hangen, al doet ze hier een poging wat meer poppy te klinken. Wat betreft de video: je kunt een aantal dingen afvinken die op papier cool lijken. Dansen in een verlaten loods: check. Dansers in strakke pakken: check. Maar in het geval van Tinashe is het ook écht cool.

Celeste – ‘Stop This Flame’

Lekker, jazz! Of zoals Celeste het zelf zegt op YouTube:
“No matter how my music evolves, jazz will always be a key influence for me, and New Orleans is the home of Louis Armstrong, drummer Ed Blackwell (known for his work with Ornette Coleman), Dr. John and many more influential characters from the genre. It was important for me to go to what feels like the source of so much that inspires me, to embrace that energy and try to capture it in the moment.”

Coldplay – ‘Cry Cry Cry’

De nieuwe Coldplay begint als een doowopdansje uit de jaren vijftig en net wanneer je denkt: wanneer wordt het een Coldplay-lied?, dan is het alweer voorbij. Maar wel mooi, die beelden van breekbaar dansende mensen.

Tove Lo & Sean Paul – ‘Calling On Me’

Eigenlijk klinkt Sean Paul op elk lied hetzelfde, namelijk: niet subtiel. Kan-ie niet. Als handelsmerk is het wellicht herkenbaar, maar als luisteraar is het na vijftien jaar Sean Paul-liedjes vooral eentonig. Gelukkig krijgt hij hier hulp van Tove Lo. Vraagje: zo’n jungle met infinity pool, waar halen we die?

Neon Trees – ‘Used To Like’

Lekker, al dat neon in deze video. Lekker ook, die in neon uitgelichte zanger. Neon Trees. We keken even op Wikipedia hoe hij heet en toen kwam de volgende informatie tot ons: “Alle bandleden zijn leden van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.” Oké. En o ja, de zanger heet Tyler Glenn. Hij is bij die kerk weggegaan omdat hij gay is en de kerk geen huwelijken toestaat tussen twee mannen of twee vrouwen.

Hooverphonic – ‘Release Me’

Aanvankelijk was Hooverphonic van plan een lied in te sturen naar het Eurovisie Songfestival dat klonk als een eerbetoon aan ABBA. Mocht niet van de Belgische organisatie, dus dat lied ligt nu diep weggestopt te verstoffen in een la. In plaats daarvan komen ze nu met ‘Release Me’, een aardige ballad die verder niet al te veel stof zal doen opwaaien (om maar even in het thema te blijven). De zangeres heeft een prachtige stem, dat wel.

Lizzo – ‘Cuz I Love You’ / ‘Truth Hurts’ / ‘Good As Hell’ / ‘Juice’

Altijd leuk om Lizzo live te horen zingen. Tijdens de Brit Awards kwam ze met een medley van haar vier grootste hits.

Big Freedia & Kesha – ‘Chasing Rainbows’

Bij Big Freedia en Kesha draait het om inclusie, zoals te zien is in deze veelkleurige video vol bont uitgedoste mensen en unicorns. Leuk om de twee op respectievelijk een wolk en een eenhoorn over New York City te zien vliegen.

Dagny – ‘Come Over’

Zie hoe de Noorse Dagny Sandvik onder het genot van een kopje thee zit te smachten naar een brandweerman die een puppy vasthoudt. Ze heeft een plakboek volgeplakt met foto’s met halfnaakte hunks erop. En bovendien een heel mooi theeservies.

Merol – ‘Binnendingen’

Wat doe je als je binnen blijft om op de bank te hangen? Naar SBS6 kijken, in het geval van Merol, naar BN'ers die op een duikplank staan. Beetje zingen, dat soort binnendingen. Leuk ook, deze houtjetouwtjevideo.

Harry Styles – ‘Falling’

Ook Harry Styles zong live tijdens de Brit Awards. Hij trad op in een heel erg duur uitziend pyjamapak en wat men noemt een pearl necklace. Die kanten handschoentjes maken de look helemaal af.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau