“Ook in de Nederlandse-Marokkaanse cultuur moeten belangrijke onderwerpen als gender-ambiguïteit, geaardheid, het voelen van liefde en omarmen van identiteit bespreekbaar gemaakt worden”, aldus de organisatie van Pink Marrakech.

Zaterdagavond 29 februari is de eerste editie van Pink Marrakech Festival in het iconische Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Het festival is een initiatief van Nassiri Belaraj (bekend van o.a. de Marokkaanse Pride-boot), waarbij verschillende artiesten en organisaties de handen ineen slaan om sociale acceptatie, zichtbaarheid en empowerment voor de Nederlands-Marrokkaanse LHBTQ-community te realiseren.

Optredens
Van 19:30 tot 23:00 zullen 9 artiesten uit verschillende disciplines optreden, onder wie de internationale groep Kabareh Cheikhats. Naast muziek, workshops, fototentoonstellingen en informatieve stands staat ook Emmy-award winnaar en TedXTalk-spreker Ahmad Joudeh in de line-up van Pink Marrakech Festival.

Andere artiesten zijn prijswinnend schrijfster Siham Amghar, nummer één doorbitch van Nederland Ricardo Ricardo, latex fashion designer Sebastian Cauchos, acteur Abbie Chalgoum en upcoming artiest Btissame Gharbouia.

Samenwerkingen
Bevestigde partijen en samenwerkingen zijn Muziekgebouw aan ‘t IJ, Gemeente Amsterdam, GGD, Man tot Man, Lloyd Hotel Amsterdam, Nova College, het Blauwe Fonds, Elhizjra, stichting Inclusive, Transavia, uitgeverij Jürgen Maas en 50 Jaar Marokkaanse Migratie. 

Het festival biedt ruimte aan 700 bezoekers. Onder de aanwezigen zijn wethouders Touria Meliani, Rutger Groot Wassink en Wilko Mulder (humanistisch raadsman Ministerie van Defensie), modeontwerper Aziz Bekkaoui, Abdelkader Benali en Tofik Dibi.

Interesse?
Ook jij kunt er natuurlijk bij zijn. Kijk voor uitgebreidere informatie over het programma en tickets op Muziekgebouw.nl/pinkmarrakech, of hou de Facebookpagina in de gaten.