De alinea hier boven omschrijft precies waar de graphic novel van Jen Wang, The Prince and the Dressmaker, over gaat. De liedjesschrijvers van Frozen, Kristen en Bobby Lopez, hebben een scenario geschreven op basis van dit boek. De bedoeling is dat binnenkort een animatiefilm verschijnt over Sebastian en zijn strapatsen als Lady Crystallia. Een kinderfilm, welteverstaan.

Spectaculaire jurken
Het verhaal gaat verder, want terwijl Lady Crystalia een zegetocht maakt door het Parijse nachtleven, ontmoet hij Frances, een modeontwerpster die allerlei spectaculaire jurken voor hem ontwerpt. Ze moet haar talent geheimhouden, omdat anders de ware identiteit van Sebastian wordt onthuld. En daar wringt de schoen, want Frances wil niets liever dan ook voor andere mensen mooie dingen maken.

Hoewel de gevoelens van Sebastian nergens in het boek ‘genderqueer’ of ‘genderfluïde’ worden genoemd, zegt hij wel dingen als: “Op sommige dagen kijk in de spiegel en denk ik: dat ben ik, prins Sebastian! Ik heb jongenskleren aan en ik lijk op mijn vader. Maar op andere dagen voelt dat helemaal niet goed.”

Filmrechten
Het boek kwam uit in februari 2018 en al na twee maanden verwierf Universal Pictures de filmrechten. Kristen en Bobby Lopez hebben veel ervaring met musicalfilms. Ze werkten niet alleen voor beide Frozen-films, maar ook voor Coco, Winnie the Pooh, The Book of Mormon en Finding Nemo – The Musical

Er is nog geen verschijningsdatum bekendgemaakt.

Bron: Pinknews