Wen Long is een intersekse persoon. Haar lichaam voldoet niet aan het beeld dat we hebben van man of vrouw. Bij haar geboorte was niet te zien of ze jongen of meisje was. Veel van deze kinderen worden al op jonge leeftijd geopereerd om ze meer jongen of meisje te 'maken'. Bij Wen Long is dit niet gebeurd. Haar ouders laten de keus aan haarzelf.

Wen Long is heel blij dat ze zelf mag kiezen hoe ze door het leven gaat. Maar makkelijk is dat niet. Want als je zowel jongen als meisje bent, waar hoor je dan bij? Wat is je positie in een wereld die is opgedeeld in man/vrouw?

Crowdfundingsactie
Op Cinecrowd.com is Lara Aerts een crowdfundingsactie gestart om haar documentaire gefinancierd te krijgen. Deze docu heeft de naam Meisjesjongensmix gekregen en schetst een portret van de jonge Wen Long.

Op Cinecrowd schrijft Aerts: Wen Long vindt het belangrijk om haar verhaal te vertellen. Want ook al raken we steeds meer gewend aan mensen die niet in een hokje passen, Wen Long merkt dat bijna niemand weet dat intersekse bestaat én zelfs veel voorkomt. En ze realiseert zich inmiddels dat veel andere intersekse mensen er juist níet over durven praten.

Wens
Niet alleen voor Wen Long en andere intersekse mensen snijdt deze film een belangrijk onderwerp aan. Uitkomen voor wie je bent en daar acceptatie voor vinden is een wens die bij veel mensen speelt. Jong en oud, groot en klein.

Om Wen Longs verhaal te vertellen is geld nodig. Om te filmen, maar ook om de film aan een groot publiek te laten zien: in bioscopen, filmhuizen, op streamingdienst Videoland en binnen- en buitenlandse (film)festivals. Ook willen we de film inzetten voor educatie: op scholen, opleidingen en universiteiten maar ook tijdens lezingen, conferenties en debatten.

Doe mee
Bekijk hier onder de eerste beelden van Meisjesjongensmix. Bezoek de crowdfundingpagina van Lara Aerts en steun haar bij het maken van deze documentaire.