Nationale Week Zonder Vlees

Recept: kruidige aubergine shakshuka met fijn gehakt

Durf jij het aan om een week lang vega te eten?

Leestijd: < 1 min

Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Dus delen we iedere dag een overheerlijk recept met je dat volledig vegetarisch is. 

Durf jij het aan om een week lang vlees over te slaan? Met de recepten die we je deze week voorschotelen, moet dat zeker lukken. Deze maaltijd is perfect om de Nationale Week Zonder Vlees mee af te trappen. 

Vandaag: kruidige aubergina shakshuka met vegagehakt van Quorn.

Ingrediënten
4 eieren
4 sneden brood
2 aubergines, in blokjes
800 g tomatenblokjes
300 g Quorn fijngehakt
200 g Griekse yoghurt
1 witte ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
5 g peterselie, fijngesneden
5 g koriander, fijngesneden
2 tl tomatenpuree
1 el harissa
1 el rode wijnazijn
1 el paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl sumak zonnebloemolie zout en peper

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Snijd het brood, als dit nog niet gesneden is, in plakken van 1 cm dik, verdeel de plakken over een ovenrooster of over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met zonnebloemolie. Rooster de sneden brood 4-6 minuten in de oven totdat deze goudbruin kleuren en knapperig zijn. Haal de toast uit de oven en laat afkoelen.

3. Verhit zonnebloemolie in een ruime koekenpan en fruit de ui totdat deze glazig begint te worden. Voeg de aubergine toe aan de pan en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg het fijngehakt, de tomatenpuree en tomatenblokjes toe aan de pan, roer alles goed door en laat nog 5 minuten pruttelen. Voeg de knoflook, koriander, peterselie, harissa, rode wijnazijn, paprikapoeder en gemalen komijn toe aan de pan en roer alles nog een keer goed door.

4. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.

5. Haal de pan van het vuur, verdeel de shakshuka over de borden en serveer met toast, Griekse yoghurt en garneer met sumak.

Beeld: Quorn
Powered by Labrador CMS