Muziek op vrijdag: achter de schermen bij Sam Smith en de wondere wereld van Grimes

Thank God It's Friday!

06 maart 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

We sturen je het weekend in met allemaal leuke nieuwe muziekvideo’s. Deze week: een complete film van The Weeknd, achter de schermen bij ‘To Die For’ van Sam Smith en Rufus Wainwright weer uiterst creatief. Net als Grimes. Maar er is meer…

The Weeknd – ‘After Hours’

Voor een korte film is deze video best érg kort, namelijk gewoon net zo lang als de gemiddelde muziekvideo. We zien hoe zanger Abel Tesfaye moeilijk kijkend door de nacht sluipt, met op zijn neus een pleister en een gezicht vol bloed. Het eindigt met een flashback waarin hij ongeschonden in een lift staat met twee mensen. Zouden die er iets mee te maken hebben?

Grimes – ‘Idoru’

Zouden er mensen zijn die net zo’n kapsel willen als Grimes? Ze is te zien met spierwit haar dat eindigt in twee knalgele staarten. Misschien helpt het als je net als Grimes twee verschillend gekleurde contactlenzen in je ogen doet. De muziek is lekker spacy.

Katy Perry – ‘Never Worn White’

Ook een manier om aan te kondigen dat je in blijde verwachting bent: in je nieuwe video. In ‘Never Worn White’ draagt Keet een schitterende sneeuwwitte bruidsjurk en de muziek begint met trouwmuziek. Ze houdt het lekker intiem, in deze ballad. Al zingt ze wel een beetje hard, hier en daar.

Rufus Wainwright – ‘Damsel in Distress’

Zijn vorige video hadden we onlangs over het hoofd gezien, wat jammer is want de zanger onderging hiervoor een indrukwekkende dragmetamorfose. Dus daarom bij deze alsnog, direct onder de fraaie animatievideo die hij maakte voor ‘Damsel in Distress’. Beide tracks staan op het nieuwe album van Roef, Unfollow the Rules, dat binnenkort verschijnt.

Sam Smith – ‘To Die For (behind the scenes)’

Vorige week zag je de nieuwe video van Sam Smith, iets met paspoppen. In de achter-de-schermen-video geeft Sam een klein stukje duiding naar de mensen toe.

BTS – ‘Black Swan’

Een tijdje geleden toonden we al een artistieke dansfilm die was gemaakt voor deze track. Nu zien we de jongens van BTS zelf in actie op de muziek van ‘Black Swan’.

Loïc Nottet – ‘Heartbreaker’

Wellicht ken je Loïc Nottet nog van het Songfestival, waaraan hij voor België meedeed in 2015.  Toen werd hij vierde met het lied ‘Rythm Inside’. ‘Heartbreaker’ is een uptempo dansnummer met funky disco-invloeden.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau