Muziek op vrijdag: achter de schermen bij Lady Gaga en Loreen gaat lekker live

Thank God It's Friday!

13 maart 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

‘Stupid Love’ van Lady Gaga gezien? De zangeres keert min of meer terug naar haar kleurrijke roots. Deze week zie je hoe de video is gemaakt. Verder: prachtige versies van het bekende lied van Friends en Loreen die ‘Feels Good’ live zingt.

Kandy & Nervo – ‘Supermodel’

Strike a pose! Hier is Kandy, die met deze Madonna-quote een vet dance anthem neerzet onder de naam ‘Supermodel’. Hij noemt zichzelf LHBTQ-ambassadeur en zijn video zit vol voguende modellen. Volgende week lees je op deze site een interview met Kandy, die hier te zien is met een fraaie hoofdtooi.

Postmodern Jukebox – ‘Evolution of the “Friends” Theme Song’

Ken je Postmodern Jukebox? Dat is een band die een retro draai geeft aan moderne popsongs. Deze keer bewerken ze ‘I’ll Be There For You’ tot een swingend Charleston-deuntje uit de jaren twintig van de vorige eeuw, een fifties doowop-versie en eentje die zo door Queens Freddie Mercury gezongen had kunnen worden. En dat is nog lang niet alles.

Loreen – ‘Fiction Feels Good’

Melodifestivalen is de naam van een Zweeds zangfestijn. Loreen was er te gast om haar nieuwe single live te zingen. Zo te horen is ze nog een beetje in haar ‘Euphoria’ blijven hangen, maar wat een bijzondere act…

Tove Lo & Doja Cat – ‘Equally Lost’

Zangeres Tove Lo noemt dit een ‘lyric video’. Doorgaans zijn dat filmpjes met een gifje of hier en daar bewegend beeld, bij gebrek aan een echte video. Maar hier is ze gewoon zingend te zien. Of nou ja, playbackend. Rapper Doja Cat is niet van de partij, maar haar bijdrage wordt verbeeld door een Pokémon-achtig poesje.

Haim – ‘The Steps’

Hoe doen jullie dat met lipstick, smeer je dat gewoon over je tandpasta heen zoals die ene van Haim? Ze maakt er een lekker zooitje van in de video van ‘The Steps’. Ze is sowieso nogal Pippi Langkous-achtig bezig, door haar badkamer onder de smurrie te smeren. Dan blijkt dat alle Haim-zussen hetzelfde ochtendritueel hebben. En dat er een heel verhaal achter zit.

Jessie Ware – ‘Spotlight’

Gestileerd, dat is het eerste woord dat opkomt bij deze fraai gefilmde video van Jessie Ware. We zijn samen met haar aan boord van een trein, waar dansers opduiken en de toiletruimte ronduit gezellig is. Maar ook een beetje freaky.

Lady Gaga – ‘Stupid Love (behind the scenes)’

Roze cyberpunkmensen in een Burning Man-achtige woestijn, zo ongeveer omschreven we de look van Lady Gaga in haar ‘Stupid Love’-video. Deze week laten we je een making-of zien van de video, gefilmd op iPhone. Mooi om te zien wat voor techniek er allemaal komt kijken bij het maken van een video. Drones, een compleet team dat de looks van de verschillende tribes creëert. Had best wat langer mogen duren, deze video.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau