Regisseur Caspar Muller ontving de onderscheiding zondagmiddag tijdens de awardceremonie in LAB111 in Amsterdam. Het commentaar van festival directors Massimo Barbato en Jan Hendrik Verstraten: “Great story. Great casting. Great acting. A true tale of the unexpected.” 

Uiterlijke obsessie
Room 16 is een homo-erotische, romantische thriller waarin de obsessie met het uiterlijk centraal staat. We volgen een mooie zakenman die uit onzekerheid een jongen, die hij bij het strand ontmoet, niet durft aan te spreken. Hij komt terecht in een nachtmerrie van illegale donorhandel wanneer hij een schoonheidsbehandeling overweegt. De film belicht hoezeer we gevangen zitten in de druk om het perfecte uiterlijk te hebben.

Internationale cast
Muller heeft de film gemaakt tijdens zijn masterstudie MA Film Production (Directing) aan Arts University Bournemouth (UK), waar hij in 2019 afstudeerde. De rollen worden gespeeld door een internationale cast: de Spaanse acteur en model Aitor Manuel Alonso Contreras, de Franse actrice Canelle Hoppé en de Britse acteur Alex York. 

Een terugkerend thema in de films van Muller is het verlangen naar connectie en de angst die dat in de weg staat. Hij creëert een zogenaamde ‘dream logic’, doorspekt met surrealistische elementen. De vorm is hierbij net zo belangrijk als het verhaal.

Roze Filmdagen
Ben je benieuwd geworden? Room 16 is te zien tijdens de Roze Filmdagen. De film draait op zondag 15 maart om 21:45 uur en op vrijdag 20 maart om 21:30 uur in het Ketelhuis, als onderdeel van het programma ‘Weird and Wonderful (Shorts)’. Regisseur Caspar Muller zal op beide dagen aanwezig zijn tijdens de Q&A na afloop van de filmvertoningen.