Are you sure you're straight, Rob Dekay?

Leestijd: 0 minuten - door Martijn Tulp op 16 maart 2020

De 33-jarige Rob Dekay maakt countrypop en beleefde dit jaar allerlei avonturen in China, tijdens zijn deelname aan Wie is de mol?. Later dit jaar gaat Rob op clubtour door Nederland. We vroegen deze woest aantrekkelijke zanger: are you sure you’re straight?

 1. Je goede vriendin en dragsensatie Connie Komen is verhinderd voor de bingo in The Queen’s Head en vraagt of jij wil hosten vanavond. Je bent zo’n goede vriend dat je geen moment aarzelt. Welk drag persona neem je aan?
A. Je transformeert jezelf in Leni gaat Hard, een dierenvriendin die haar drank- en drugsgebruik niet in de hand heeft.
B. Die avond ben jij Licky Leaks, een over-the-top dame die met iedereen flirt om achter de laatste roddels te komen.
C.Je gaat op de geëngageerde tour en noemt jezelf Roos Vicee, die tijdens de bingo iedereen aanmoedigt om vooral superfoods te eten en drinken.

Rob: A! A! A! En dan laat ik graag in het midden of dat te maken heeft met de dieren, de drank of de drugs.

We houden van een tollende drag. 5 punten!

2. Een week voor het Songfestival is er ineens grote paniek: Jeangu Macrooy ligt met hoge koorts in bed en je manager heeft geregeld dat je hem op het laatste moment mag vervangen. Eenmaal aangekomen blijkt de act van Jeangu, die al helemaal staat, een politiek statement te zijn met regenboogvlaggen. Dat mag officieel niet, en kan leiden tot diskwalificatie. Wat doe je?
A. Je besluit toch te bedanken voor de eer, want dit was je van tevoren niet meegedeeld.
B. Je doet nog steeds mee, maar zonder het statement. Je wil het miljoenenpubliek van het Songfestival graag bereiken, maar wel op je eigen voorwaarden.
C. Je doet mee en laat het politiek statement erin. Over diskwalificatie maak je je geen zorgen, da’s alleen maar goede publiciteit en Nederland heeft toch geen budget om het Songfestival volgend jaar wéér te organiseren als je zou hebben gewonnen.

Rob: Haha! Oeh, dat is een lastige. Dan zou ik toch gaan voor B. Ik denk dat het goed is om, als je écht ergens voor staat, soms je eigen ramen in te gooien. Maar als ik C zou doen, zou ik ramen ingooien voor iets waar ik zelf niet op voorbereid ben. Ik zou het politieke statement er toch uithalen, en dan aan Jeangu vragen of we het een andere keer alsnog kunnen oplossen.

Zou je graag meedoen aan het Songfestival?

Ja, best wel heel graag. Ik vind het wel weer een keer tijd dat we een Nederlandstalig liedje insturen. Als we daar met z’n allen ooit weer klaar voor zijn, dan zou ik met alle liefde meedoen. Absoluut.

Jammer dat je het politieke statement even laat voor wat het is, maar wel leuk dat je het later nog in overleg met Jeangu wil inhalen. 5 punten!

“Er zijn wel wat opnames die ik dronken met vrienden voor een webcam heb gemaakt”

3. Je wordt gevraagd om mee te doen aan een Wie is de Mol?-achtig programma, maar dan nét even anders: in plaats van een Mol is een van de kandidaten stiekem homo, en de rest moet erachter komen wie. Hoe zou jij ‘mollen’?
A. Elke keer als er een opdracht is met auto’s ben je ineens vergeten hoe die dingen werken, laat staan dat je zou kunnen vertellen in welk merk auto je zit.
B. Telkens als je met je medekandidaten in een bar belandt, word je zogenaamd dronken en probeer je je medespelers te zoenen.
C. Je citeert te pas en te onpas zinnetjes uit Absolutely Fabulous en RuPaul’s Drag Race.

Rob: Oeh, C valt af, want dat kan ik niet quoten denk ik, al zou ik het wel kunnen instuderen. Ik zou waarschijnlijk meer richting B gaan. Ik zou niet daadwerkelijk mijn tong in mijn medekandidaten hangen, maar ik denk dat het wel een verstandige tactiek is om te doen alsof je dronken bent en dan te doen alsof je uit je rol schiet.

Wij denken dus dat je nóg overtuigender zou kunnen ‘mollen’ als je wél even je tong ergens in hangt. Nul punten!

4. Even een stukje trivia: we kennen inmiddels allemaal de termen twink, bear en otter, toch? Maar wat is in gay slang een panda bear?
A. Het type bear dat alleen maar een beetje zit te eten, verder niet zoveel doet en ook vrij weinig seks heeft.
B. Een bear van Aziatische afkomst.
C. Een bear die zich in bovengemiddelde mate inzet voor goede doelen, zoals het Wereld Natuur Fonds.

Rob: Ik zou alle drie fantastisch vinden! A klinkt eigenlijk best wel logisch, maar B natuurlijk ook. Die termen zijn vooral op uiterlijk gericht, toch? Dan ga ik toch voor B.

Helemaal goed, we zien geen beren op de weg bij deze vraag! 10 punten.

5. Je hometown Deventer heeft het evenement Roze Zaterdag binnengesleept. Ook jij bent geboekt voor een optreden tijdens het grote evenement, maar backstage vang je een privégesprek van de organisator op, waarin hij zich erg negatief uitlaat over LHBTQ’s. Hij blijkt het evenement alleen te organiseren vanwege de centen. Wat doe je?
A. Je trekt je terug, want dit is geen zuivere koffie.
B. Je bemoeit je nergens mee, maar zet wel een te gekke show neer voor het publiek.
C. Tijdens je show probeer je de organisator een hak te zetten, door in een toespraak te zeggen dat hij jou heeft medegedeeld dat hij alle opbrengsten zal doneren aan het COC, waarna je hem het podium op haalt en het publiek uitgebreid voor hem laat applaudisseren.

Rob: Roze Zaterdag was in 2003 voor het laatst in Deventer, dat weet ik nog wel. C is natuurlijk wel fantastisch. Op deze manier is het voor meneer de organisator een mooie levensles. Als je dat met een positieve uitstraling kunt doen, en met de band de perfecte muziek speelt, denk ik dat het iets hilarisch kan worden.

Je best-scorende antwoord tot nu toe, want je wist zomaar op te lepelen dat Deventer Roze Zaterdag al eens heeft gehost, én je geeft in dit scenario de organisator een koekje van eigen deeg. 10 punten!

6. Je manager appt: ‘SOS, bel me zo snel mogelijk, voordat de pers erachter komt!’ Wát staat er op het punt om uit te lekken?
A. Een wel heel gênante auditievideo uit het verleden, waarin je tegenover een zenderbaas min of meer insinueert dat je er echt alles voor over zou hebben om een bepaald programma te mogen presenteren.
B. Tja, toch een foto van je geslachtsdeel, want die heb je iets te makkelijk aan potentiële dates doorgestuurd.
C. Je blijkt in de kroeg je mond voorbij gepraat te hebben over het verloop van Wie Is De Mol?.

Rob: Ik ga voor A. Niet per se een auditie, maar er zijn echt wel wat muziek-opnames die ik dronken met vrienden heb gemaakt, voor een webcam, met een gitaar. Die zijn niet op het niveau van wat ik tegenwoordig doe.

Dronken video’s voor een webcam, wie is er niet groot mee geworden? Maar daar kijken we tegenwoordig helaas echt niet meer van op. Nul punten.

Rob Dekay foto Rens Dekker

score: 30 van de 60 punten

De jury:
Toch een beetje een magere score, maar wel erg sympathieke antwoorden. En als Rob ooit meedoet met het Songfestival staan wij hem met rood-wit-blauwe vlaggetjes in de zaal aan te moedigen!

Foto's: Rens Dekker

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 104

Deze keer: Hugo Kennis, queer tweelingen en 'gaycationing' in coronatijd

Neem een abonnement

Geef cadeau