De video van ‘Supermodel’ zit vol voguende modellen. Zelf zegt Kandy: ‘Strike a pose!’ Madonna is dus niet ver weg, maar Kandy heeft niet alleen aan de queen of pop gedacht toen hij dit nummer maakte. Zelf is hij te zien met een bijzondere hoofdtooi, zoals je onder aan dit artikel kunt zien. Maar eerst stellen we Kandy een aantal vragen, onder andere over Diplo, die hem aanmoedigde uit de kast te komen.

Hoe zou jij je muziek zelf omschrijven?
“Ik heb niet per se een specifieke sound. Als producer van muziek is het belangrijk om jezelf geen labels op te plakken of om je te beperken tot één soort muziek. Veelzijdigheid, daar draait het om in mijn ogen.”

Wat was je inspiratie voor ‘Supermodel’?
“De uitdaging was dat ik elementen uit de ballroomcultuur wilde combineren met de housemuziek van nu. Waarbij ik me ook liet inspireren door Lady Gaga en Madonna.”

Tegen wie kijk je het meest op?
“Mijn grootste inspiratie is Lady Gaga. Ik ben geobsedeerd door de manier waarop ze haar muziek een boodschap geeft en mengt met kunstvormen, terwijl haar platen tegelijkertijd energiek en dansbaar klinken. Ze blijft zich uitspreken voor de LHBTQ-gemeenschap en dat is iets wat ik ook van plan ben te gaan doen.”

Je zet jezelf neer als LHBTQ-ambassadeur, bijvoorbeeld met je Pride-playlists. Wat hoop je hiermee te bereiken?
“Het belangrijkst vind ik dat ik met mijn muziek zoveel mogelijk mensen een plezier doe, dat heeft niet  per se met iemands seksualiteit te maken. Daarnaast hoop ik dat mijn muziek andere mensen inspireert om zichzelf te durven zijn, wat anderen ook over ze mogen denken.”

Wat voor rol zie je voor jezelf weggelegd in de community?
“In de Electronic Dance Music-scene draait alles om jezelf zijn en hoe jij je leven leeft. Helaas geldt voor veel mensen dat ze dit lang niet altijd kunnen zijn, of doen. Ik ben er trots op dat ik de EDM-community kan laten zien dat ik mezelf ben en tegelijkertijd succesvol ben.”

Je hebt samengewerkt met Diplo, die op zijn beurt weer werkte met een keur aan sterren, onder wie Madonna. Hoe is het om met hem te werken?
“Diplo was de eerste artiest aan wie ik vroeg wat ik moest doen, toen ik erover dacht om publiekelijk uit de kast wilde komen. Hij en zijn platenlabel stonden vierkant achter de muziekvideo waarin ik mijn coming-out bekendmaakte. Ik ben zo dankbaar dat ik iemand als Diplo heb die aan mijn kant staat. Hij is ontzettend oprecht en een enorme ally voor onze gemeenschap.”

Tot slot: wat kunnen we in de nabije toekomst van jou verwachten?
“Wat muziek betreft: het maken van grote club bangers zet ik even op een laag pitje, omdat ik graag mijn pop/dance crossovers die ik heb gemaakt onder de aandacht wil brengen. En ik maak me op voor het komende festivalseizoen!”