Muziek op vrijdag: Ellie Goulding is terug!

Thank God It's Friday!

20 maart 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Ze heeft een van de opvallendste stemmen met haar hese randje: Ellie Goulding. Ze is nu terug met een nieuwe single, ‘Worry About Me’ heet-ie. Verder is er nieuw werk van Norah Jones en Kiesza, twee bijna vergeten zangeressen die nu allebei een comeback proberen te maken. En het is ze gegund. Maar er is meer…

Perfume Genius – ‘On The Floor’

Waar lijkt die melodie toch op… Waarschijnlijk worden we te veel afgeleid door het met kettingen aangeklede rotsblok op de achtergrond, want we komen er maar niet op… Dit is de nieuwe single van Perfume Genius, van het nieuwe album Set My Heart On Fire Immediately.

Norah Jones – ‘I’m Alive’

Na een piek aan het begin van dit millennium, met hits als ‘Don’t Know Why’ en ‘Come Away With Me’, veranderde Norah Jones in een albumartiest. Ze bleef gestaag nieuwe muziek uitbrengen, en scoorde daar dus voornamelijk mee in de albumlijsten. Met ‘I’m Alive’ kan ze zomaar weer eens een hit te pakken hebben. Het is een lekker laidback countrynummer waarvoor ze heeft samengewerkt met Jeff Tweedy.

Kiesza – ‘All Of The Feelings’

Heerlijk liedje dit, al is het een beetje jammer dat Kiesza haar unieke geluid (dat van hits als ‘Hideaway’) achter zich heeft gelaten. Daarvoor in de plaats is iets gekomen waarvoor algoritmes de sound hebben bepaald. Klinkt helemaal 2020, terwijl we dat retro housestijltje van weleer graag nog eens zouden terughoren.

Ellie Goulding – ‘Worry About Me’

Moeten we ons zorgen maken om Ellie Goulding? Niet meer dan om andere mensen op dit moment, waarschijnlijk. Maar feit is dat ze terug is met ‘Worry About Me’. Haar laatste toptienhit was ‘Close To Me’ uit 2018, dat ze maakte samen met Diplo en Swae Lee. Op deze nieuwe single is rapper Blackbear te horen.

Lauv – ‘El Tejano’

Ja. Lauv. Heeft wel iets. Lekker ding wel. Zingt bovendien een aardig mopje. Dit is nog niet de officiële video, maar een ‘official visualizer’, dus een simpel filmpje om alvast aandacht te vragen voor ‘El Tejano’. Waarop ook Sofía Reyes is te horen. En zo heeft hij voor meerdere tracks van zijn album filmpjes opgenomen. Kijk ook eens naar 'Who', waaraan de K-Poppers van BTS hebben meegewerkt.

Finneas – ‘Let’s Fall In Love For The Night’

Over ‘lekker ding’ gesproken: de broer van Billie Eilish mag er ook zijn. Meestal werkt hij samen met zijn zus aan muziek die zij dan inzingt, maar steeds vaker pakt Finneas zelf de microfoon. ‘Let’s Fall In Love’ is lekker jazzy en Finn croont lekker zwoel.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 109

Deze keer: Thorn Roos de Vries, COC-directeur Marie Ricardo en meer

Neem een abonnement

Geef cadeau