Nieuw op Netflix: de bizarre docuserie Tiger King

Dit is bijna niet te geloven

Leestijd: < 1 min

Je moet het zien om het te geloven en dan nog denk je misschien dat alles is verzonnen. Maar alles in de nieuwe documentaireserie Tiger King is echt gebeurd. Maak kennis met Joe Exotic, een homoseksuele verzamelaar van katachtigen die een wildpark runt, en zijn rivaal Carole Baskin, met haar Big Cat Rescue.

Regisseur Eric Goode maakte een documentaireserie van zeven afleveringen voor Netflix, waarin een deel van de Verenigde Staten wordt getoond waar maar weinig Nederlanders ooit iets van hebben gezien. Vijf jaar geleden begon Goode met filmen, en in de jaren daarna escaleert de situatie tussen Joe Exotic en Carole Baskin volkomen.

In de tussentijd krijg je een beeld van een wereld waarin het heel normaal is om tussen tijgers en exotische slangen te leven. De ondertitel van Tiger King luidt ‘Murder, mayhem and madness’ en dat slaat niet alleen op de bizarre wereld van grote kattenliefhebbers, maar ook op de andere personages die de docu bevolken.

Joe Exotic is gay en heeft meerdere echtgenoten. De man van Carole Baskin is verdwenen en het vermoeden bestaat dat zij hem aan haar tijgers heeft gevoerd. Al met al maak je in de docuserie Tiger King kennis met een doorgedraaide wereld waarin de gekste dingen gebeuren.

En dan hebben we het nog niet eens over het uiterlijke voorkomen van Joe Exotic gehad, met zijn geblondeerde mat en pony en zijn hang naar goedkope glitterkleren. Must see! 

Hier de trailer van Tiger King. Zeven afleveringen zijn sinds vrijdag te zien op Netflix.

Powered by Labrador CMS