Hoewel Adam Lambert al jaren op tournee is met Queen, wil dat natuurlijk niet zeggen dat je hem per se moet vereenzelvigen met Freddie Mercury. Bovendien is er al een film gemaakt over de Queen-zanger die werd gespeeld door Rami Malek: Bohemian Rhapsody. En Adam Lambert als George Michael: waarom ook niet?

"Ik teken ervoor"
De zanger liet weten dat hij een film over het leven van George Michael best ziet zitten. Op de vraag aan Adam of hij dan ook de hoofdrol zou moeten spelen, zei hij: “Laten we dat proberen, ja, ik teken ervoor.”

Volgens Adam, die ooit doorbrak als kandidaat van American Idol, is er veel dat we niet weten over het leven van George Michael. Het zou fijn zijn als een biopic meer inzichten zou geven.

Idool
George Michael werd geboren in 1963 en scoorde in het jaar dat hij 18 jaar werd zijn eerste hits met Wham!: ‘Young Guns’ en ‘Wham Rap’. Op zijn 21e scoorde hij zijn eerste solohit met ‘Careless Whisper’. In 1986 liet hij Wham! achter zich en begonnen zowel George als Andrew Ridgeley een solocarrière.

Met zijn eerste soloalbum Faith zette George zichzelf neer als wereldwijd vermaarde popster met een wat ruiger imago: hij liet z’n baard staan, trok een spijkerjack aan en groeide uit tot een idool. In de jaren daarna ging de roem hem steeds meer tegenstaan. In de 1990-single ‘Freedom’ was te zien hoe zijn jack in de fik vloog en vanaf dat moment deed hij enkele jaren geen promo’s meer voor zijn muziek: in video’s was hij niet langer zelf te zien.

Coming-out
Halverwege de jaren negentig kroop George weer uit zijn schulp. In zijn privéleven kwam het tot een gedwongen coming-out nadat hij er door een undercoveragent was ingeluisd op een openbaar toilet in een park. Hij besloot dit aan de kaak te stellen in een track met een uitgesproken video: ‘Outside’. Hierin waren zoenende politieagenten te zien.

Sindsdien werkte George gestaag aan nieuwe muziek, maar hij kwam ook in het nieuws door een serie druggerelateerde auto-ongelukken. Op Eerste Kerstdag in 2016 werd de zanger dood aangetroffen in zijn bed.

Goed idee
Genoeg stof dus, voor een mooie verfilming van zijn leven. Een goed idee dus, van Adam Lambert. Nu is het wachten op iemand die dit oppakt.