Nieuw is het fenomeen niet, dat bekende hits van de laatste jaren door de eighties-mangel worden gehaald. Van Justin Bieber’s ‘What Do You Mean’ (dat een heerlijk bombastische powerballad is geworden) en Rihanna’s ‘This Is What You Came For’ (dat eenzelfde lot onderging).

Het zijn voorbeelden van fraaie staaltjes geknutsel met de vocals van nu en de sounds van de jaren tachtig. Let ook op het artwork: Justin heeft ineens het kapsel van Rob Lowe en Rihanna lijkt ineens als twee druppels water op Whitney Houston ten tijde van ‘I Wanna Dance With Somebody’.

Kim Wilde
Afijn, die voorbeelden zijn jaren oud, maar leuk om nog even te bekijken. Van Lady Gaga is haar nieuwste single ‘Stupid Love’ voorzien van een voortrazende hi-NRG beat die niet had misstaan in een dancing anno 1985. Let ook even op het plaatje: is het niet net Kim Wilde, ons Gaga?

En daarna meteen door, naar de combinatie ‘Boys, Boys, Boys’ van Sabrina en ‘Boys, Boys, Boys’ van het debuutalbum van Lady Gaga. Ook daar hebben ze iets moois van gemaakt.

Tot slot noemen we nog even ‘Shallow’ het debuut van Lady Gaga met Bradley Cooper uit de film A Star Is Born. Dat is in de 80s-versie ineens een uptempo dancenummer, waarop het heerlijk staptikdansjes doen is. Tas in het midden, met z’n allen in een kring eromheen en gaan, met die banaan!