Het zijn onzekere tijden, zeker voor mensen die hun trouwplannen in duigen zien vallen. Menig bruiloft is intussen geannuleerd, omdat het nu eenmaal niet verantwoord is – en in Nederland inmiddels ook verboden – om grote groepen mensen onder één dak samen te brengen.

Huwelijksbootje
In de VS is de situatie net zo nijpend. Reilly Jennings en haar vriendin Amanda waren van plan om oktober dit jaar met elkaar in het huwelijksbootje te stappen. Ze lopen in de ogen van anderen wellicht wat op de zaken vooruit – het is nu maart – maar ze vrezen dat de geplande bruiloft weleens in het water zou kunnen vallen.

Dus haalden de twee afgelopen vrijdag alvast hun huwelijkslicentie, om hun trouwplannen te versnellen. Vervolgens sloeg de pech opnieuw toe, want de burgemeester van New York besloot per direct het huwelijksbureau te sluiten.

Vanuit het raam
Amanda en Reilly zagen het niet meer zitten, totdat een vriend zich aanbood als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Meteen na hun werk gingen ze gedrieën de straat op en liepen ze naar het appartement van die vriend, die Matt Wilson heet. Vanuit zijn raam op de vijfde verdieping voltrok hij de huwelijksceremonie.

Het publiek bestond uit een aantal vrienden, dat het stel gadesloeg vanuit hun auto. “Middenin alle onzekerheid en wanhoop die we nu voelen, was trouwen met de liefde van mijn leven perfect”, schrijft Reilly op Instagram. “Ik heb er jaren op gewacht om Amanda mijn vrouw te mogen noemen. Dit was de kers op de taart.”

Hier de beelden!