De kijkers die het commentaar van Jan Smit niet trekken, keken de afgelopen jaren veelal naar de BBC, waar Graham Norton de optredens tijdens de voorrondes en de finale van het Eurovisie Songfestival van snedig commentaar voorziet.

Dit jaar gaat het feest niet door, dus geeft Norton ook geen commentaar op deze acts en liedjes. In plaats daarvan komt BBC One met een special waarin 65 jaar Songfestival-geschiedenis voorbij komt.

De BBC vertelt: “BBC One en Graham Norton brengen het land bijeen met een speciale Eurovisie-uitzending: Eurovision – Come Together. De show bevat klassiek geworden Eurovisie-optredens, een blik op de inzendingen voor 2020 en hoe het Songfestival eruit zou hebben gezien dit jaar, plus interviews.”

De officiële organisatie van het Eurovisie Songfestival, de EBU, heeft bekendgemaakt dat ook zij werken aan een manier om de 41 acts die dit jaar zouden meedoen, in de spotlights te zetten. Er komt een alternatief programma, zonder competitie-element, om deelnemende landen een hart onder de riem te steken in moeilijke tijden. Denk hierbij aan een online platform om de acts en de liedjes voor 2020 een plek te geven.

Of de Nederlandse televisie ook een alternatief Songfestival-programma optuigt in mei, is nog niet bekend.

Bron: PinkNews