Very vintage

Gym jezelf in vorm met deze celebrity fitness video’s

Van Cher en Joan Collins tot... Ron Brandsteder

26 maart 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Word geen couch potato nu je uren achtereen thuis zit, maar blijf in beweging. En blijf lachen! Vind je Nederland in Beweging te suf? Bekijk dan deze fitnessvideo’s, met sterren als Cher, Paris Hilton en Zsa Zsa Gabor die voordoen hoe je strak in je vel blijft zitten.

YouTube staat vol pareltjes die niet onopgemerkt mogen blijven. Daarom hebben we een nieuwe rubriek in het leven geroepen: ‘Very Vintage’. Elke donderdag vissen we de krenten uit de digitale pap, met iedere week een ander thema.

Deze keer raakten we geïnspireerd door Twitter, waar allerlei hilarische fitnessvideo’s werden gedeeld. Kijk hier onder naar Zsa Zsa Gabor die niet zelf gymt, maar haar fitnesstrainer haar lichaam laat bewegen, wat er vrij hilarisch uitziet. Of zie hoe Cher en Joan Collins hun strakke lijven in heerlijk gedateerde aerobic-outfits hebben gehesen. Maar er is meer, veel meer. Hier een greep uit het ruime aanbod.

Zsa Zsa Gabor

Echt goed acteren kon ze niet, maar deze Kim Kardashian avant-la-lettre had ook andere talenten. Exercizen, bijvoorbeeld. Niet dat ze daar zelf heel veel moeite voor deed: Zas ging er gewoon bij liggen en liet haar fitnessinstructeur al het werk doen. Een rustig begin dus, van je workout. Of zoals ze het zelf zegt: “It’s simple, dahhhling!” (Overigens doet Zsa Zsa dingen wél gewoon zelf in de complete video, die vind je hier.)

Debbie Reynolds

Lekker swingen op een mopje bigband jazz? Dan moet je bij Debbie Reynolds zijn. De Hollywood-diva heeft voor de gelegenheid een raar halsbandje omgedaan, dus doe dat ook als je het ‘Debbie’s Way’ wilt doen. Dat is de naam van de complete video, hier onder een fragment.

Heather Locklear

Dynasty-heksje Sammy Jo dartelde steevast door Denver en omstreken in fitness gear. Actrice Heather Locklear had privé ook een hang naar strakke gympakjes. Zie hier haar workout of gedateerde synthesizerrockmuziek.

Jane Fonda

YouTube staat vol met fitnessvideo’s van Jane Fonda. Dat die vrouw überhaupt nog tijd had om te acteren is bijna niet te geloven. Uren en uren aan materiaal is er online te vinden van Jane, die zich in alle mogelijke bochten wringt.

Kim Kardashian

Zagen de video’s hier boven er nog tamelijk amateuristisch uit, die van Kim Kardashian is totaal professioneel en gelikt. Uiteraard is Kim helemaal afgestyled, net als het interieur. Er staat een kledingrek, er is een open haard, er is uitzicht op iets historisch, er staat een schildersezel… Over alles is nagedacht. Je zou bijna vergeten waarom je hier naar zit te kijken, namelijk voor een ‘butt blasting cardio step’.

Jamie Lee Curtis

Oké, ben je al moe? Nog niet? Dan is hier Jamie Lee Curtis die behoorlijk opgefokt te werk gaat. Voor zover we goed hebben opgelet, is zij de eerste die zich letterlijk in het zweet werkt.

Brooke Shields

Even een pas op de plaats. We gaan yoga’en met Brooke Shields. Het liefst doe je dat natuurlijk in een spandex legging, want dat is lekker warm.

Joan Collins

Voor de gelegenheid zet Joan Collins een geil seksmuziekje op, maar ze houdt haar kleren keurig aan. En als ze klaar is, kruipt ze in die grote rieten mand. Hopen we.

Joan Collins

Wat erg! We zijn helemaal de warming-up vergeten. Doen we die gewoon alsnog, en wederom met Joan Collins. De keuze is aan jou wat je erbij aantrekt: een strak aerobics-pakje, een ruimvallende kaftan of een onesie met een paarse pauw op je foef. Of in het geval van Joan: alle drie.

Rob Lowe

Eindelijk een beetje mannelijke eyecandy. Hier zien we Rob Lowe in actie, die zijn hamstrings traint met presentatrice Kelly Ripa.

Cher

Uiteraard heeft Cher voor haar ‘hot dance’ een megaheet optreedpakje aan dat ze de avond daarvoor waarschijnlijk nog droeg naar een Oscargala of een ander rodeloperfeest. Moet je ook eens proberen, van die jarretellen.

Paris Hilton

In plaats van actief bewegen kun je ook gewoon even niks doen op een fitnesstoestel. Gewoon even een beetje uitrusten, zoals Paris Hilton hier doet. En komt ze eindelijk in beweging, gaat haar telefoon. Moet haar P.A. die weer opnemen en tegen Paris d’r hoofd houden.

Chris Hemsworth

Eigenlijk zijn we nu best moe geworden en zouden we het liefst even op Chris Hemsworth willen liggen. Maar die heeft het veel te druk met trainen. Dit is het stevigere werk.

Henry Cavill

Wellicht heeft Henry Cavill wél tijd voor een ‘stukje’ ontspanning? Nee, ook niet. Kijk de spierbundel eens tekeer gaan met die gewichten.

Ron Brandsteder

Tot slot attenderen we je op de aerobicstraining van Ron Brandsteder. Met zijn donkerbruine stem wist hij in de jaren tachtig menigeen op te jutten tot een lekker mopje lichaamsbeweging. Bij Ren Je Rot doen ze even voor hoe het moet. Doe je mee?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau