Bekijk de trailer van Making the Cut (de opvolger van Project Catwalk)

Vanaf vandaag te zien op Amazon Prime

Leestijd: < 1 min

Project Runway (of in goed Nederlands: Project Catwalk) maakt een soort doorstart in een andere vorm. Presentatrice Heidi Klum en modeman Tim Gunn zijn weer samen te zien in Making the Cut, waarin kandidaten een nieuw modemerk proberen te lanceren. Hier de trailer.

Making the Cut is geen letterlijke kopie van Project Runway, zeggen Heidi Klum en Tim Gunn in een interview met Entertainment Weekly. Waar de kijker bij Project Runway weken achtereen naar naaiende en knippende kandidaten zat te kijken, zal het in Making the Cut minder draaien om het ontwerpen van kleding en meer om het ontwikkelen van een nieuw modemerk.

Fanbase
Klum en Gunn reizen met hun twaalf kandidaten naar New York, Parijs en Japan, waar ze inspiratie op doen. Sommige kandidaten hebben al een grote fanbase met soms bekende klanten. En de uiteindelijke prijs liegt er niet om: de winnaar gaat naar huis met een miljoen dollar.

Making the Cut
Making the Cut

De jury wisselt per week en bestaat uit onder anderen Naomi Campbell, Nicole Richie, ontwerper Joseph Altuzarra en Carine Roitfeld, de voormalige hoofdredacteur van de Franse Vogue. De winnende opdracht van elke aflevering is bovendien te koop via Amazon.

Nu te zien
De reeks bestaat uit tien afleveringen. De eerste twee afleveringen zijn vanaf vandaag te zien via Amazon Prime. De komende vier vrijdagen volgen telkens twee nieuwe afleveringen.

Hier de trailer.

Powered by Labrador CMS