Muziek op vrijdag:

Tranen bij Anouks nieuwe quarantainelied

Anouk brengt vanuit Marokko nieuw liedje uit

27 maart 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Fans van Anouk zijn tot tranen toe geroerd nadat de zangeres vanuit Marokko een nieuw lied op haar Instagram-account plaatste. Maar er is meer nieuwe muziek, onder meer van Ava Max, The Weeknd en Sporty Spice Mel C. Fijn weekend allemaal!

Anouk – ‘Going For The Kill’

Anouk zit nu al tien dagen vast in Marokko door de coronacrisis. Het weerhoudt de zangeres er niet van om vanuit haar hotelkamer een nieuw nummer te laten horen. Zelf noemt ze ‘Going For The Kill’ een ruwe demo, maar in deze pure vorm is het vooral heel erg mooi.

Magdalena Bay – ‘How To Get Physical’

Met Gwen Stefani en Grimes in gedachten maakt Magdalena Bay bombastische bubbelgumpop die tegelijkertijd gevoelig is. ‘How To Get Physical’ is op het eerste gehoor suikerzoet, en doet een beetje denken aan ‘It’s Just a Little Crush’ van Jennifer Paige en aan ‘Sweet Like Chocolate’ van Shanks & Bigfoot.

Ava Max – ‘Kings & Queens’

Nog een liedje dat sprekend lijkt op een andere grote hit. De eerste zinnen van ‘Kings & Queens’ klinken min of meer hetzelfde als Bon Jovi’s ‘You Give Love a Bad Name’. Het zit daardoor meteen in je hoofd. De video doet dan weer denken aan Army of Lovers…

Dua Lipa – ‘Break My Heart’

Vanwege de coronacrisis dropte Dua Lipa haar album Future Nostalgia eerder dan gepland, om haar fans een steuntje in het oor te geven. Het levert haar meteen enorm goede recensies op. Zo gaf het gerenommeerde Pitchfork haar een dikke 7,5, en noemden de stijl van het album ‘drie verschillende periodes van Madonna door elkaar’. ‘Break My Heart’ is een funky discotrack. Geinige video ook.

Melanie C – ‘Who I Am’

Beetje flauw om Melanie Chisholm nog steeds Sporty Spice te noemen, haar nickname ten tijde van de Spice Girls. Maar hier is het op zijn plaats, aangezien de video van ‘Who I Am’ fungeert als een museum van haar leven. Letterlijk. We zien hoe bezoekers kijken naar foto’s van Mel en hoe iemand aan haar wassen beeld zit te knutselen.

Josef  Salvat – ‘Paper Moons’

Josef Salvat waarschuwt voor de gevaren van chemseks in de gay scene, in zijn nieuwe video. De Australische zanger schreef het lied nadat hij in de vroege morgen een alarmerend telefoontje kreeg van een vriend, die spijt had van een nacht vol seks en drugs.

The Killers – ‘Caution’

Deze video is een sneak peek van een korte film, die The Killers maakten met regisseur Sing Lee. Zanger Brandon Flowers zingt weer met lekker veel bravoure, maar helaas is de knapperd zelf niet te zien in ‘Caution’.

The Weeknd – ‘In Your Eyes’

Wederom komt The Weeknd met een gruwelclip. Deze keer is zanger Abel Tesfaye niet het slachtoffer, maar de dader. In de video zit hij het blondbepruikte topmodel Zaina Miuccia achterna met een enorm slagersmes. Later danst zij met zijn afgehakte hoofd op de tonen van een saxofoon. Dus hoezo, toch geen slachtoffer?

Kygo – ‘Like It Is’

Met de vocalen van Whitney Houston scoorde Kygo een van de grootste hits van vorig jaar. ‘Like It Is’ is de opvolger van ‘Higher Love’, dat is gezongen door Zara Larsson en Tyga. Of het net zo’n klapper wordt als ‘Higher Love’ valt nog te bezien, het zit allemaal net wat minder hoog in de emoties dan bij Whitney.

Adam Lambert – ‘Velvet’

Met een slick kapsel en ruim vallende kostuums ziet Adam Lambert er heerlijk gelikt uit in de video voor ‘Velvet’. En wie is die ‘Wild Stallion Deluxe’? Of die ‘Gym Bunny’? Die ‘Yuppie Couture’? Stuur maar door naar de redactie als het filmpje is afgelopen.

Maan & Kraantje Pappie – ‘Rode Wijn’

Wat zou er uit het papkraantje van Kraantje Pappie komen? Rode wijn misschien? Sorry, flauw. Het is een lekker mellow deuntje dat ongetwijfeld weer een enorme hit gaat worden.

Noah Cyrus – ‘I Got So High That I Saw Jesus’

Miley Cyrus heeft een zusje met bijna exact dezelfde stem. Maar daarmee houdt de vergelijking ook wel op. Dit is een mooi akoestisch liedje met een bijna religieuze grondslag, ware het niet dat het hier puur over drugs gaat.

Miley Cyrus heeft een zusje met bijna exact dezelfde stem. Maar daarmee houdt de vergelijking ook wel op. Dit is een mooi akoestisch liedje met een bijna religieuze grondslag, ware het niet dat het hier puur over drugs gaat.
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 108

Deze keer: Michiel van Erp, de dragscene van Taiwan en de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau