Het Rietveld Theater schrijft in een persbericht: “Omdat voor veel podiumkunstenaars de inkomsten plotsklaps zijn weggevallen, is met man en macht gewerkt aan een online alternatief. Liefhebbers van live muziek, theater, comedy en andere podiumkunsten, kopen een ticket en krijgen daarmee exclusief toegang tot het Thuis Theater. De virtuele zaal gaat een kwartier voor aanvang open en de artiesten maken er een intieme, interactieve uitvoering van die iedereen thuis vanaf de bank kan bekijken. Via een live chat kan er gereageerd worden.”

Zo werkt het
Het Thuis Theater principe werkt als volgt. Voor een schappelijke vergoeding koopt een bezoeker een ticket voor zichzelf, of voor het hele huishouden. Bij aanvang van de voorstelling log je in op het videokanaal waar je alleen met een ticket bij kunt. Artiesten treden op vanuit de eigen huiskamer van de artiest of op de vlakke vloer van het lege Rietveld Theater. Via een live chat kunnen bezoekers reageren en zo kan de artiest direct inspelen op het publiek thuis op de bank. Artiesten die willen optreden op het virtuele podium, vanuit de huiskamer of op locatie, kunnen zich aanmelden via deze website.

Klik hier om de agenda in de gaten te houden, of om vriend/donateur te worden.

Nationale Opera & Ballet
Onder het motto ‘Keep on singing and dancing’ heef Nationale Opera & Ballet de virtuele deuren geopend. Op de website is te lezen: “In deze ingewikkelde tijd blijven wij geloven in de verbindende kracht van kunst. Opera en ballet bieden troost, afleiding, inspiratie en hoop. Omdat we u nu niet in het theater kunnen verwelkomen, maar toch met u in verbinding willen blijven, hebben wij een online programma samengesteld. Zo kunt u de komende periode blijven genieten van al het moois dat Nationale Opera & Ballet te bieden heeft. Rechtstreeks vanuit het theater naar uw huis.”

Nationale Opera & Ballet voegt telkens nieuwe content toe, dus houd de website en de social media-kanalen goed in de gaten.

Ook leuk: volg online balletles!