Films en series: met deze kijktips kun je weer een tijd vooruit

De collega's van Winq kijken dit het liefst - deel één

Leestijd: 8 minuten - door Winq redactie op 02 april 2020

Wat kijken de mensen van Winq in tijden van corona? We maakten een rondje langs de collega’s en vroegen ze naar hun favoriete films en series. Niet per se met een queer randje en ook niet per se nieuw, het enige criterium is dat ze via de verschillende streamingdiensten zijn te vinden. Van After Life tot Tiger King: dit is deel één met tien toptips!

I Feel Pretty (Netflix)

Dit is een film in het genre 'mysterieuze gedaanteverwisseling die teruggedraaid moet worden' (zie ook: Big, 13 Going On 30 en Freaky Friday), maar dan met een twist. Onlangs toegevoegd aan Netflix. Boodschap van de film: zelfvertrouwen en uitstraling is álles! Heerlijk. (Martijn Tulp)

Don’t fuck with cats (Netflix)

Een weerzinwekkende Amerikaanse docuserie over de zoektocht naar een anonieme kattenmoordenaar die filmpjes van zijn activiteiten online zet. Wie denkt dat zijn gruweldaden enkel gericht zijn op katten, komt bedrogen uit. Via Facebook probeert een community aan de hand van geniaal speurwerk erachter te komen wie deze persoon is en waar hij zich bevindt. Tijdens deze zoektocht ontrafelt zich een drama met een ongekend hoogtepunt. (Suzanne Mensen)

Another Life (Netflix)

De emotioneel verknipte gezagvoerder van een ruimteschip legt aliens om op een verre planeet. Dit is science-fiction met best een slecht verhaal. Maar de serie heeft wel een heerlijke enscenering en ongecompliceerde actie. (Edwin Reinerie)

The End of the F***ing World (Netflix)

Mysterieuze, spannende en grappige serie, met korte afleveringen. Mooi camerawerk en art direction, je kunt niet gelijk duiden waar en in welke tijd het zich afspeelt. Dat zorgt voor een soort vacuüm, wat ik heel tof vind. (Edwin Hanssen)

The Act (Hulu)

Het waargebeurde verhaal van een moeder die haar dochter opzadelt met allerlei fictieve kwalen, waardoor die denkt dat ze doodziek is. Maar dan komt de dochter erachter dat ze helemaal niet ziek is en breekt ze uit haar impasse. Waarna haar leven en dat van haar moeder nog veel verder ontspoort, met een onontkoombaar einde tot gevolg. (Jaap Bartelds)

Tiger King (Netflix)

Een extravagante homoseksueel, een dierentuin vol tijgers, een dierenactiviste en een moord. Hierom draait het in deze documentaireserie van zeven afleveringen. Ik ben er net aan begonnen, maar nu al hooked. (Thomas van Huissteden)

30 minuten (YouTube)

Deze satirische documentaires van Arjan Ederveen en regisseur Pieter Kramer hebben de tand des tijds prima doorstaan. Mijn persoonlijke favoriet is Fout in '45, over een Nederlandse dame die terugblikt op haar relatie met een Duitse soldaat tijdens WOII. Bijna alle afleveringen zijn gratis terug te kijken via YouTube. Nog niet verzadigd? Waag je dan ook eens (opnieuw) aan Theo & Thea in de Gloria. Absurd infotainment van de bovenste plank. (Martijn Kamphorst)

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (Pathé Thuis)

De dochter van Mildred Hayes is verkracht en vermoord. Na maanden is er nog geen dader gevonden, dus besluit ze drie billboards neer te zetten met een controversiële boodschap die is gericht aan sheriff William Willoughby. Dan raakt ook hulpsheriff Dixon betrokken bij de zaak, een moederskindje met een voorliefde voor geweld. Hierdoor wordt de strijd tussen Mildred en de handhavers in Ebbing alleen maar groter. Er zijn weinig films zo blijven hangen als deze. Heftig verhaal met de juiste dosis humor. (Jasper Koekoek)

Hollands hoop (NPO Start Plus)

Voor een klein beetje meer crime en spanning kijk ik graag naar Hollands Hoop. Vind eigenlijk vooral Fokke leuk die een grote wietplantage runt vanuit een Groningse boerderij en eigenlijk alles veel te spannend vindt. (Roos Aaldering)

Inglourious Basterds (Pathé Thuis)

In deze film van Quentin Tarantino uit 2009 wil Aldo Raine (een rol van Brad Pitt) wraak nemen op de nazi’s. Zijn groep staat bij de vijand bekend als 'The Basterds' en zaait angst door de nazi’s op brute wijze te vermoorden. Met hulp van de Duitse actrice Bridget von Hammersmark (gespeeld door Diane Kruger) ondernemen ze een missie om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen bij een Duitse filmpremière. En zo krijgt het verleden een compleet andere draai. (Sandra Tielenburg)

Vier thuis Pride met de Winq Pride Box

Dit jaar zijn er geen uitbundige Pride-feesten, maar door jezelf deze stampvolle Winq Pride Box (t.w.v. ruim 230 euro) cadeau te doen, is het toch nog bal! Wees snel, want de voorraad is beperkt.

Klik hier om de Winq Pride Box te bestellen.

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 103

Deze keer: een speciale Pride-editie

Neem een abonnement

Geef cadeau