Call Me By Your Name was in 2017 een onverwachte filmhit. Het coming-of-age verhaal van Elio en Oliver die elkaar in Italië leren kennen en verliefd op elkaar worden, was gebaseerd op het boek van André Aciman met dezelfde titel en won een Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Onlangs werd de film toegevoegd aan Netflix.

Weinig bekend
Hoewel er nog weinig bekend is over het vervolg, vertelt regisseur Luca Guadagnino aan de Italiaanse krant LaRepubblica dat hij een ontmoeting had gepland met een potentiële scenarioschrijver.

Eerder suggereerde Guadagnino dat een eventueel vervolg zich zou afspelen enkele jaren na het origineel. Het zou dan moeten gaan over de aidscrisis in Berlijn in 1989, iets wat afwijkt van het verhaal van André Aciman.

Tien jaar later
De schrijver kwam vorig jaar met de roman Find Me, waarin de draad wordt opgepakt tien jaar na Call Me By Your Name. Het lijkt erop dat dit verhaal nu wordt gebruikt voor het scenario. Het zal dan nog wel lastig worden om de acteurs tien jaar ouder te laten lijken – in het origineel speelde Timothée Chalamet een scholier.

Zowel Chalamet als Hammer hadden eerder al laten weten dat ze wel in waren voor een vervolg, al had de laatste later weer zijn bedenkingen. Hij zei tegen Vulture: “Misschien loopt een tweede film uit op een teleurstelling. Maar als er een geweldig script komt en Luca en Timothée willen ook meedoen, dan zou ik mezelf een asshole vinden als ik nee zou zeggen.”