Muziek op vrijdag: O’G3NE verrast met Bohemian Rhapsody

Thank God It's Friday!

03 april 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Dit moet je gewoon even zien: de zussen van O’G3NE zitten afzonderlijk van elkaar in quarantaine, maar zingen toch samen. Luister hier naar een werkelijk verbluffende versie van Queens ‘Bohemian Rhapsody’. Maar er is meer nieuwe muziek: Alicia Keys biedt zorgverleners steun met een akoestische versie van ‘Underdog’ en ook Maluma mag er weer zijn.

O’G3NE – ‘Bohemian Rhapsody’

Werkelijk prachtig is de versie van ‘Bohemian Rhapsody’ zoals O’G3NE deze heeft opgenomen. De drie zussen zitten afzonderlijk van elkaar in quarantaine en namen het lied dus apart van elkaar op, begeleid door een pianist en een gitarist. Het lied ging meteen viraal toen ze het deze week uitbrachten. Queen zelf gaf trots zijn goedkeuring en onze favoriete vocal coach Georgina was minstens zo enthousiast.

Alicia Keys – ‘Underdog’

Om artsen en zorgverleners een hart onder de riem te steken, heeft Alicia Keys een akoestische versie van haar laatste hit opgenomen. De tekst is extra toepasselijk voor alle mensen die strijden aan de frontlinies van de pandemie. Dit optreden van Alicia Keys was onderdeel van het iHeart Living Room Concert for America, dat werd georganiseerd door Elton John.

Maluma – ‘Qué Chimba’

Voor zijn nieuwe single is Maluma naar Praag getogen, waar hij met zijn blonde kuif en aanstekelijke lach en op de tonen van ‘Qué Chimba’ doorheen banjert. Je krijgt meteen zin in een ‘bluntsito’.

Orville Peck – ‘Summertime’

Als je Lana Del Rey kruist met Elvis Presley en daar nog een plasje kitsch over uitgiet, krijgt je Orville Peck. Die heerlijke galm, een steelgitaar, een counrysnik: het kan allemaal niet op bij Orville, die steevast schuilgaat achter een masker. Deze keer heeft-ie er zelfs twee zwarte vlechten aan vastgenkoopt.

Jaouad Allol – ‘Time’

“Gezien de quarantaine waar we allemaal in zitten is het nu echt de beste tijd om dit nummer te droppen. We hebben allemaal nood aan een beetje warmte en liefde. Ik ga alvast de tijd nemen in deze periode om te bezinnen en dingen recht te zetten.” Zegt Jaouad Allol, die meedeed aan The Voice en het gezicht was van Belgian Pride 2019. Hier zijn nieuwe single, ‘Time’.

Grimes – ‘You’ll Miss Me When I’m Not Around’

Ze ziet er in deze video uit als een strijder uit Game of Thrones, al lijkt het of ze de backdrop zijn vergeten: Grimes staat er een beetje verloren bij, voor dat groene scherm. Het idee is dat fans hier zelf mee aan de slag gaan, zoals een zekere Jos Renteria.

Boy George – ‘Isolation’

In tijden van crisis wordt menig artiest uiterst creatief. Boy George bracht het toepasselijke ‘Isolation’ uit en maakte een video met zijn iPhone.

Rita Ora – ‘How To Be Lonely’

Tot slot Rita Ora, die ook al zo’n toepasselijke single heeft uitgebracht. In de video loopt ze letterlijk op eieren en knuffelt ze met een enorme beer. Fraaie special effects dus.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau