De fotoserie Pamela Porwen heeft de naam ‘Homoseksuele bruiloften’ gekregen en moet volgens de fotograaf gezien worden als een campagne in de strijd tegen homofobie in haar land.

Huwelijk
De campagne is bedoeld als steunbetuiging aan LHBTQ’s en tegelijkertijd om een statement te maken tegen de zogeheten ‘LHBTQ-vrije zones’ die in heel Polen oprukken. In Polen is het bovendien niet een mogelijk om als gay een geregistreerd parterschap aan te gaan, laat staan een huwelijk.

Bekende Polen
Voor haar fotoserie benaderde Pamela Porwen een aantal vooraanstaande Poolse mensen. Te zien zijn influencer en personal trainer Karolina Brzuszczyńska en haar vriendin Agnieszka Skrzeczkowska. De zanger Nick Sinckler en zijn partner en agent Michal Kubasiewicz, de vice-burgemeester van Warschau Pawel Rabiej met zijn partner Mihcael Cessanis (die journalist en editor is bij National Geographic) en tot slot David Mycek en journalist Jakub Kwieciński, die samen bloggen over LHBTQ-rechten.

Online
Het was de bedoeling om de portretten te exposeren in de Monopol Gallery of Contemporary Art in Warschau, maar corona gooide roet in het eten. Dus daarom zoekt Pamela Porwen nu naar online mogelijkheden om haar werk te laten zien, onder andere dus via Winq.nl. Hier de beelden!