Eigenlijk zou Lady Gaga nu middenin de promotie zitten van haar nieuwe album, dat ze Chromatica heeft genoemd. Maar de lancering heeft ze uitgesteld tot nader order. Wel heeft ze het artwork bekendgemaakt, en dat ziet er zo uit.

Samenwerking
Intussen is Lady Gaga een samenwerking aangegaan met de World Health Organization (WHO) en de belangenorganisatie Global Citizen om geld in te zamelen voor het Coronafonds van de WHO, dat officieel het Covid-19 Solidarity Response Fund heet. Inmiddels is er al 35 miljoen dollar binnengestroomd.

18 april
Een concert op zaterdag 18 april moet dat bedrag nu flink gaan opstuwen. De drie Amerikaanse zenders ABC, NBC en CBS zenden het uit, onder de naam One World: Together At Home. De show wordt gepresenteerd door Jimmy Kimmel, Stephen Colbert en Jimmy Fallon.

Waar te zien?
De show gaat twee uur duren en is in Nederland te zien via YouTube, Apple TV, Amazon Prime Video, Instagram, Facebook en Twitter. En later zullen ongetwijfeld ook nog reguliere tv-zenders volgen. Alle informatie over het concert vind je op de officiële website.

Welke artiesten er te zien zullen zijn?
Naast Lady Gaga zijn dat Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong van Green Day, Burna Boy, Chris Martin, David Beckham, Eddie Vedder, Elton John, Finneas O’Connell, Idris en Sabrina Elba, J Balvin, John Legend, Kacey Musgraves, Keith Urban, Kerry Washington, Lang Lang, Lizzo, Maluma, Paul McCartney, Priyanka Chopra Jonas, Shah Rukh Khan, Stevie Wonder en last but not least: the Muppets.

UPDATE: Ook Sam Smith, Taylor Swift, Céline Dion Camila Cabello en Little Mix doen mee. En er komt ook een Britse uitzending op de BBC, met optredens van Tom Jones en Rag 'n' Bone Man.

Donatie
In de onderstaande video is te zien hoe Apple-baas Ti Cook een donatie doet van 10 miljoen dollar aan het Coronafonds.