Op Disney XD ging op 4 april het derde seizoen van start van de reboot van Ducktales. De grote bekenden in deze serie zijn Donald Duck, zijn gierige oom Dagobert en de neefjes Kwik, Kwek en Kwak.

In de Engelstalige serie heten die neefjes Huey, Dewey en Louie. Die zitten bij een meisje in de klas, dat Violet heet. Aan het begin van seizoen drie wordt bekend dat zij twee vaders heeft.

I’m With Dad
Het voert te ver om hier de hele plot te delen, maar het komt erop neer dat Violet het leven van Huey heeft gered. Aan het einde van de aflevering is te zien hoe haar vaders haar toejuichen, allebei gekleed in een T-Shirt met daarop de tekst ‘I’m With Dad’.

En als het de kijkertjes thuis dan nog niet duidelijk was, kwam er ook nog een vriendinnetje voorbij, een zekere Lena, die Violet begroet met de woorden: “That’s my sister from a couple misters!”

Geen verhaallijn
Volgens een van de schrijvers van Ducktales, Frank Angones, vragen fans van de Disney-franchise om meer herkenbare karakters en meer diversiteit. En alhoewel de vaders geen verhaallijn hebben, sterker nog: ze kwamen niet eens sprekend in beeld, noemt Angones dit een goed begin.

Hij vertelt: “De vaders kwamen nu terloops in beeld. Ik ben me er bewust van dat de representatie van LHBTQ’s zeker iets is waar we meer op moeten letten. We doen veel op het gebied van raciale diversiteit, maar we hebben nog te weinig relevants laten zien als het gaat om de presentatie van LHBTQ-personages.”

Bron: Gay Times