Tijdens de 11 seizoenen dat Modern Family op tv was, kregen de makers ook kritiek: op een gegeven moment was er zelfs een petitie om de twee heren vaker – of eigenlijk überhaupt – in beeld met elkaar te laten zoenen. Levitan en Lloyd werkten vanaf het begin aan de serie. Nu de serie ten einde ten einde is gekomen, blikken ze tevreden terug. 

Kunnen we binnenkort een spin-off met Mitch & Cam verwachten? “Een paar mensen die de scenario's voor Modern Family-afleveringen schreven denken momenteel na over een spin-off waarbij we Mitch & Cam zouden volgen. Ik ben er zelf nog niet mee bezig” legt Levitan uit. “Maar ik ben groot fan van Jesse en Eric [de acteurs die Mitch & Cam spelen - red.], en ik denk wel dat zij in staat zouden zijn om samen een nieuwe show te 'dragen'. Maar ik ben er zelf op creatief vlak vooral aan toe om eens aan iets anders te werken.”

Vliegveld
Lloyd denkt er hetzelfde over: “Een spin-off van de grond krijgen is moeilijker dan je denkt, en we zullen er niet concreet aan gaan werken tenzij we écht zeker weten dat het een goede kans van slagen hebben. Het is niet makkelijk om het succes van Modern Family te evenaren. Maar ik wil ook weer niet zeggen dat de kans volledig uitgesloten is. Er wordt over gepraat, en we zullen zien. Het zou dom zijn om niet in ieder geval de mogelijkheid te verkennen.”

Op maandag 22 juni om 20:30 uur is de laatste – dubbele – aflevering van Modern Family in Nederland te zien op Comedy Central.

Wíj zien een spin-off in ieder geval wel zitten, en als het half zo leuk is als die keer dat Mitch & Cam de weg kwijt waren op een vliegveld, dan wordt die spin-off genieten geblazen!