Het COVID-19 virus heeft een grote impact op het hele land en dus ook op de evenementen deze zomer. Het bestuur van Stichting Zwolle Pride heeft daarom het weloverwogen besluit genomen om Zwolle Pride in de huidige vorm geen doorgang te laten vinden in het weekend van 28-30 augustus.

Kleinere activiteiten
In plaats van een Pride zoals die vorig jaar plaatsvond, zal de organisatie gaan kijken naar mogelijkheden om later dit jaar verschillende, kleinere, activiteiten te  organiseren om de zichtbaarheid voor de LHBTI+ gemeenschap te vergroten en om elkaar weer te kunnen ontmoeten na een bijzondere periode.
 
Prides vergen vele maanden aan voorbereidingen en normaal gesproken zit Zwolle Pride nu in de piek van haar productie. De organisatie vindt het echter onverantwoord om in deze situatie tijd en energie te vragen voor een evenement in augustus.

Wat echt belangrijk is
Partners zoals de Gemeente Zwolle, Provincie Overijssel, maar ook zeker de ondernemers  bijvoorbeeld in de horeca krijgen zo de ruimte om zich te focussen op wat nu écht belangrijk is, namelijk het draaiende houden van hun onderneming.  Later zal de organisatie van Zwolle Pride met genoemde partijen de mogelijkheden uiteenzetten, maar voor nu zijn er echt andere prioriteiten.

Het bestuur en de organisatie realiseert zich dat veel mensen zich ook verheugen op Zwolle Pride, vooral na deze turbulente tijd, maar weet ook dat er veel begrip zal zijn voor deze moeilijke keuze.

Enige juiste keuze
Initiatiefnemer Niek lá Mon-Kools stelt: “Met pijn in het hart maar met volle overtuiging is dit voor nu de enige juiste keuze. Wij blijven echter initiatieven nemen om ook tijdens en na deze crisis er te zijn voor onze gemeenschap, en zullen daar waar mogelijk is anderen ondersteunen die het moeilijk hebben op dit moment want samen gaan we door deze moeilijke periode heen, maar ook samen zullen wij er weer uit komen".

BurGAYmeester Gina Maria voegt hieraan toe: "Zodra we weer kunnen vieren we samen het feest van de liefde. Ik ben trots op de saamhorigheid van ons land. Tot snel en be safe!"

Gezondheid en sterkte
Het bestuur, de organisatie en het hele team van Zwolle Pride wenst iedereen heel veel succes, gezondheid en sterkte toe in deze bijzondere periode.

Bekijk hier de foto's van Zwolle Pride 2019.