Het leven van Whitney Houston begon zo vredig. In het plaatselijke kerkkoor zong zij de sterren van de hemel en haar tante was de beroemde zangeres Dionne Warwick. Van jongs af aan zat het erin dat Whitney ook zangeres zou worden, en ze was amper 22 toen ze haar eerste wereldhits scoorde met singles als ‘All At Once’ en ‘How Will I Know’.

I Will Always Love You
Vanuit de zwarte gemeenschap was er de kritiek dat Whitney door haar platenmaatschappij en managers werd gekneed tot een zangeres die ‘veel te wit’ klonk. Haar grootste hit scoorde ze met een cover van Dolly Parton, ‘I Will Always Love You’ uit de film The Bodyguard.

Later maakte ze muziek die dichterbij haar roots lagen, met singles als ‘My Love Is Your Love’ en ‘It’s Not Right But It’s Okay’. In de jaren nul ging het bergafwaarts met Whitney. In de realityshow van haar echtgenoot Bobby Brown was te zien hoe Whitney beneveld van de drank (en of drugs) onsamenhangende klanken uitstootte, er bijliep als een slons en haar stem aan gort hielp.

Dood
Uiteindelijk overleed Whitney in een hotelkamer, waar ze bewusteloos was geraakt in een badkuip vol heet water. In haar bloed werden sporen aangetroffen van een lading medicijnen en cannabis. Drie jaar later onderging haar dochter Bobbi Kristina hetzelfde lot, ook zij raakte bewusteloos in een badkuip en kwam enkele maanden daarna te overlijden.

Na haar dood was er enige tijd sprake van dat er een concerttour zou komen met een hologram die Whitney Houston moest voorstellen, maar tot dusver is daar niets concreets uit gekomen. Nu komt er dus een biopic.

Clive Davis
Clive Davis, onder meer bekend van de Queen- en Freddie Mercury-biopic Bohemian Rhapsody, is aangetrokken voor het scenario, dat hij samen met Anthony McCarten zal schrijven. De regie is in handen van Stella Meghie. Dit heeft Whitney’s schoonzus Pat Houston bekendgemaakt. Zij werkte ook enige tijd als manager van de zangeres. In een persverklaring liet zij weten: “Zij zijn de juiste personen om een film te maken die ontroert en iedereen die van Whitney hield, zal raken.”

In hoeverre de aftakeling die uiteindelijk tot haar dood (en indirect ook die van haar dochter) leidde, ook in de film te zien zal zijn, is niet bekend. De film heeft als werktitel I Wanna Dance With Somebody gekregen en vertelt het verhaal vanaf Whitney’s jeugd tot haar dood in 2012, toen ze slechts 48 jaar oud was.

Wanneer de film uitkomt en wie Whitney zal spelen, is nog niet bekend.