Muziek op Vrijdag: OG3NE zingt ‘Jolene’ in quarantine

Thank God It's Friday!

24 april 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Ha! Als je quarantaine in het Engels schrijft, heb je het bovenstaande op rijm. Leuk hoor. De dames van OG3NE blijven verrassen met hun covers, die ze apart van elkaar thuis hebben ingezongen. Verder een lekker kampvuurliedje van Maluma, een bijna K-pop-achtig deuntje van onze nieuwe heldin Rina Sawayama. Maar er is meer…

OG3NE – ‘Jolene’

De dames van OG3NE spelen zich week na week in de kijker met covers van wereldhits, die ze op geheel eigen wijze meerstemmig naar hun hand zetten. Na een verbluffende remake van Queens ‘Bohemian Rhapsody’ en een Bee Gees-medley kiezen ze deze keer voor een grote hit van Dolly Parton, ‘Jolene’. Geheel in stijl ontbreekt een lekkere countrysnik niet in de cover van OG3NE.

Charli XCX – ‘Forever’

Zoals veel artiesten heeft ook Charli XCX een video gemaakt in quarantaine. In haar geval levert dat een nogal vaag knutselwerkje op, met als hoogtepunt beelden van zoenende mensen, een cameo van een chihuahua-achtig wezen en een hoop rondrennende katten.

Rina Sawayama – ‘XS’

Een gitaarrif die dwars door een Justin Timberlake-achtig deuntje raast, een video vol tell sell-elementen: we zitten met Rina’s ‘XS’ weer helemaal in de jaren nul. En dat terwijl de som der delen ineens heel erg K-Pop van nu klinkt.

Maluma – ‘ADMV’

Geen stuiterende latin beats deze keer, maar een gevoelige kampvuurballade van Maluma. Helaas is de hunk in geen velden en wegen te bekennen in de video, of hij zou zelf moeten schuilgaan achter de laag oudmaakschmink.

The 1975 – ‘If You’re Too Shy (Let Me Know)’

Het is een van onze favoriete bandjes en nu komen ze ook nog eens met een live video van deze prachtige track van hun laatste album. Trouwens: zou het door corona en uitgesteld kappersbezoek komen dat het matje langzaam aan een terugkeer is begonnen?

Kiesza – ‘All Of The Feelings’

Het liedje was al een maand uit en er was ook al een video voor gemaakt, maar Kiesza doet dat nu dunnetjes over met een ‘Isolation Video’. In het origineel zat ze in een auto, in de nieuwe ligt ze op haar wasmachine.

Missy Elliott – ‘Cool Off’

Na ‘Throw It Back’ en ‘DripDemeanor’ is dit de derde video van de Iconology EP. Het is een lekkere stuitertrack die ook ‘Warming Up’ of zoiets had kunnen heten. Missy is te zien in een tuimeljurk en met een geweldige zonnebril waarvan we betwijfelen of je er überhaupt iets door kunt zien.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau