Ryan Murphy heeft het er maar druk mee. Vanaf vandaag staat zijn nieuwe serie Hollywood op Netflix, waarin hij bestaande personen een rol geeft in een fictieve wereld vlak na de Tweede Wereldoorlog. In zijn Hollywood lopen gays wél gewoon hand in hand over de rode loper en krijgen zwarte acteurs wél de waardering en de hoofdrollen die ze verdienen. Lees hier onze recensie.

The Politician
Dan werd deze week ook bekend dat seizoen twee van The Polician in juni op Netflix verschijnt. In seizoen één was te zien hoe Payton (een rol van Ben Platt) er alles voor over had om president te worden van een prestigieuze schoolclub, met als uiteindelijke doel: president worden van heel de VS. Aan het einde was te zien hoe hij senator wilde worden van een staat en dat hij het opnam tegen de personages van Judith Light en Bette Midler. Seizoen twee gaat daarmee verder, en is vanaf juni te zien op Netflix.

A Secret Love
Murphy maakt niet alleen fictie, maar ook documentaires voor Netflix. In A Secret Love staat de 65 jaar durende relatie centraal van Terry Donahue en Pat Henschel. Terry was professioneel basketbalspeler in het nationale team. Daar was al eens een film over gemaakt in de jaren negentig, A League Of Their Own, met Madonna, Rosie O’Donnell en Geena Davis in de hoofdrollen. Maar die film ging voorbij aan de lesbische relaties die er bestonden onder de spelers.

Instant iconen
In de documentaire van Murphy vertellen Pat en Terry over hun eerste ontmoeting, hun carrières, hun persoonlijke leven en hun uiteindelijke coming-out te midden van hun conservatieve families. Ook hun leeftijd en de gebreken die daar onmiskenbaar bij komen kijken, komen aan bod. Murphy noemt de twee ‘instant iconen’ en is ontzettend trots op de documentaire, die nu op Netflix staat.

Bekijk hier de trailer van A Secret Love.