Door alle negatieve berichtgeving over Joe Exotic kregen we een beetje een vieze nasmaak van Tiger King. Eerder dit jaar was de documentaireserie een enorme Netflix-hit. Het verhaal: Joe Exotic runde een themapark vol tijgers en andere wilde beesten, en werd op de hielen gezeten door Carole Baskin, die tijgers redt uit benarde situaties en ze vervolgens ophokt in haar eigen park.

Het verhaal
Joe Exotic is gay en getrouwd met twee mannen tegelijk (die na afloop allebei hetero bleken en het huwelijk was ook niet officieel vastgesteld). In de docu zinspeelde Joe erop dat Carole Baskin haar man, die al een eeuwigheid als vermist is opgegeven, zelf aan haar tijgers had gevoerd. Joe, die ook countryzanger is, zong er zelfs liedjes over.

Daarnaast had Joe politieke ambities, maar die werden in de kiem gesmoord omdat hij een gevangenisstraf uitzit: hij zou een huurmoordenaar hebben ingeschakeld om Carole te laten omleggen en bovendien vijf tijgers hebben doodgeschoten.

Nasleep
In de nasleep van Tiger King kwamen er allerlei verhalen naar buiten over Joe Exotic. Dat over die mannen dus, die geen echte relatie met hem onderhielden. Dat hij niet vijf, maar minstens honderd tijgers heeft gekild. Dat hij een kind heeft van ongeveer dertig jaar, waar hij geen contact mee heeft. Dat hij nog veel meer op zijn kerfstok heeft. En dat Donald Trump zijn medegekkie best gratie zou willen verlenen.

Genoeg stof dus, voor een fictief vervolg op de documentaire. Volgens filmmagazine Variety is er een achtdelige tv-serie in de maak met Nicolas Cage als Joe Exotic. De serie wordt voor de Amerikaanse zender CBS geproduceerd door Imagine Television Studios en is gebaseerd op een artikel van Leif Reigstad uit de Texas Monthly met de naam: “Joe Exotic: A Dark Journey Into The World Of A Man Gone Wild”. Dat is een lijvig verhaal dat in de audioversie maar liefst 52 minuten duurt.

Nicolas Cage is niet alleen hoofdrolspeler, maar ook executive producer. Dan Lagana (bekend van American Vandal) is aangetrokken voor het script.

Rob Lowe en Ryan Murhpy
CBS is niet de enige partij die bezig is met een tv-serie. Niemand minder dan Ryan Murhpy (Glee, Hollywood, The Politician, American Crime Story) is ook bezig met een adaptatie van Tiger King. Rob Lowe hintte erop dat hij in Murhphy’s serie te zien zal zijn als Joe. Op Instagram plaatste hij een foto van zichzelf in Tiger King-vermomming en hij zei in gesprek te zijn met Murphy.